Ne vždy zvítězí fotbalovější tým

Ne vždy zvítězí fotbalovější tým

FK Bohemia Světlá nad Sázavou – TJ Slavoj Eurotech Třešť

4 : 1 (2 : 0)

První soutěžní utkání na hřišti soupeře v tomto soutěžním ročníku čekalo na A tým mužů třešťského Slavoje. V neděli 01. září 2019 se od 16:00 hod. představili na hřišti ve Světlé nad Sázavou proti svému tradičnímu soupeři z místního FK Bohemia. 

Úvod utkání byl z obou stran opatrný. K prvnímu vážnějšímu ohrožení branky došlo až ve 13. minutě. Centrovaný míč do šestnáctky Slavoje dokázal stopér Kříž odvrátit, ale za hranicí pokutového území stál na správném místě domácí Muzikář a tvrdou střelou z první jej pohotově uklidil za zadní tyč 1:0. Vyrovnat mohl prakticky vzápětí Herkner, ale v tísni mířil pouze těsně vedle soupeřovy branky. Další dobře se rozvíjející akci Slavoje zastavila zbytečná chyba ve středu hřiště. Následoval rychlý kontr, který zakončil Sobek a fotbalisté Bohemie šli do dvoubrankového vedení. V dalším průběhu prvního poločasu to byli třešťští fotbalisté, kdo byl aktivnější a domácí chvílemi nevěděli, kam se točit. Obrovské šance Slavoje neproměnili Herkner či Ivan. Přímý volný kop Lovětínského či Mareše z nebezpečné vzdálenosti jen těsně minul branku. A když mezi tři tyče nemířila ani hlavička Tausche, šli do kabin spokojenější domácí fotbalisté.

Do druhé půle nastoupily oba týmy v totožných sestavách a obraz hry se tak nezměnil. I nadále to byli hráči Slavoje, kdo držel častěji míč na svých kopačkách, lépe kombinoval a snažil se prorazit obranný blok domácích. V 58. minutě chyboval v rozehrávce mladičký gólman hostí Pokorný, jenž do utkání naskočil po necelé půlhodině hry za zraněného Kousala. Přímý volný kop domácích dokázala pětičlenná zeď Slavoje zblokovat, ale míč se odrazil k Burdovi, jenž tvrdou střelou propálil vše co mu stálo v cestě 3:0. Na druhé straně se po rohovém kopu Mareše protlačil k hlavičce Lupač, ale mířil těsně nad branku Váchy. Jen o jedinou minutu později domácí brankář neudržel v rukavicích střelu Krejčího, ale ani Mareš, ani Ivan míč do sítě nepropasírovali. Naopak z rychlého protiútoku se podruhé v utkání prosadil Muzikář a Bohemia vedla o čtyři branky. V 72. minutě odkopával domácí obránce Martínek ve vlastním pokutovém území míč do bezpečí tak nešťastně, že přeloboval vlastního gólmana a zařídil pro hosty čestný úspěch. Závěrečná čtvrthodinka se prakticky celá odehrála na polovině Světlé, ale ani střídající hráči Rod či Kantor nedokázali své šance využít. A když pak přímý volný kop Lovětínského mířící do horního rohu branky dokázal domácí gólman konečky prstů vyrazit, skončilo utkání jasným vítězstvím FK Bohemia.

trenér Zdeněk Derganz k utkání:

„Kluci se dneska snažili, hráli jsme pěkný kombinační fotbal. Což mi po zápase potvrdili i zástupci domácích. Bohužel koncovku máme tragickou. Tolik zahozených příležitostí jsem snad nezažil. Naopak domácí byli neskutečně produktivní z pěti střel na bránu byly čtyři gólové.“

Branky: 13. a 68. Muzikář Martin, 17. Sobek Lukáš a 58. Burda Ondřej – 72. Martínek Dominik (vl.)

Rozhodčí: Soukupová Věra – Vašíček Jaroslav, Půlpán Ondřej

Delegát FA: Hrkal Václav

ŽK: 0:3

Sestava: Kousal (25. Pokorný) – Tausch, Novotný M., Kříž J., Lupač – Mareš, Krejčí (69. Rod) – Budíček (69. Kantor), Lovětínský, Ivan (77. Klaus) – Herkner (80. Hartl)