Mladíkům se vstup do sezóny vydařil

Mladíkům se vstup do sezóny vydařil

TJ Slavoj Eurotech Třešť – HFK Třebíč/Vladislav

4 : 1 (3 : 0)

V sobotu 17. srpna (o týden později než jejich dospělí kolegové z A i B týmu) zahájili dorostenci podzimní část sezóny 2019/2020. Po obměně kádru, kterou muselo mužstvo v létě nuceně projít, zůstalo trenéru Marešovi pouze pár opor, které bylo třeba doplnit mladíky. Bez hráčů jako byli Novotný, Budíček, Bečica a další, to bylo na Rodovi, Fencíkovi, Veverkovi, Doležalovi a Pokorném, aby vedli mužstvo v nové sezóně. Pro první utkání navíc nemohl trenér počítat ani s vykartovaným Jiřím Křížem.

Do nového ročníku vstoupili třešťští dorostenci nejlépe jak mohli a to když hned ve 4. minutě utkání vstřelili rychlou branku. Na středu hřiště se k míči dostal Tomáš Rod, který následně vysunul Martina Prášila do velkého vápna, jenž našel svou asistencí na zadní tyči Vojtěcha Jonáka a ten z bezprostřední blízkosti trefil odkrytou branku. Hned za pár minut mohl vedení zvýšit navrátilec Luboš Hartl, který ale nedokázal potrestat nepřesnou rozehrávku soupeře, když z velkého vápna uspěchal zakončení a mířil tak vedle opuštěné branky. Dlouho ho to ale mrzet nemuselo, jelikož v 15. minutě se po krásné kombinaci z kopaček Ondřeje Pátka a Vojty Jonáka trefil přesně k tyči a navýšil vedení na 2:0. Ve 20. minutě zabrnkal na nervy domácích diváků Rod, který „vystřelil“ malou domů na Adama Pokorného. Ten ale zareagoval velmi pohotově a hlavou vyrazil míč na rohový kop. Ke konci poločasu zachránil Pokorný hráče Slavoje ještě jednou, když vychytal samostatný únik hostujícího útočníka po chybné rozehrávce. Zahrozili ale i domácí hráči, když ve 43. minutě centroval z levé strany aktivně hrající Štěpán Kubát. Centr z jeho kopačky odvrátili hostující obránci pouze na velké vápno, kde si odražený míč našel Tomáš Fencík, který tvrdou ranou přidal další branku a poločas tak skončil výsledkem 3:0 pro domácí.

Druhý poločas nezačal pro hráče Slavoje úplně nejlépe, když v 53. minutě rozhodčí odpískal penaltu za ruku Milana Doležala. Hostující kapitán si se situací poradil bez problémů a snížil tak na 3:1. V 60. minutě mohl Doležal svou chybu napravit, když se po centru Fencíka dostal do zakončení, ale v těsné blízkosti přestřelil branku soupeře. V dalších minutách hra začala postrádat kvalitu, když s přibývajícími minutami docházeli hráčům síly a tak se soupeř z Třebíče dostával více do hry. Většina kombinací třešťských dorostenců končila před vápnem soupeře, za zmínku stojí pouze akce v 86. minutě, když brankář Pokorný poslal dlouhý míč za obranu soupeře, kde Hartl utekl hostujícím obráncům a svou druhou brankou uzavřel skóre zápasu na 4:1 pro hráče Slavoje Třešť.

Komentář trenéra Martin Mareše:

„Do utkání jsme vstoupili aktivně a podařilo se nám vstřelit rychlou branku. Celkově jsme v prvním poločase hráli jednoduše a díky tomu jsme byli lepším týmem. Druhý poločas se hra postupně vyrovnávala, dopouštěli jsme se zbytečných ztrát a chyb, čehož ale dnešní soupeř nedokázal naštěstí využít. Úvodní soutěžní utkání jsme ale zvládli a hráči si tak zaslouží pochvalu.“

Branky: 4. Jonák Vojtěch, 15. a 86. Hartl Luboš, 44. Fencík Tomáš – 53. Dušovský Samuel (pen.)

Rozhodčí: Pojezný Karel

ŽK: 1:1

Sestava: Pokorný – Veverka, Doležal, Jirák, Kubát – Prášil (76. Němeček), Fencík, Pátek (40. Cína), Jonák – Hartl, Rod