Tři body se odstěhovaly do Humpolce

Tři body se odstěhovaly do Humpolce

TJ Slavoj Eurotech Třešť – AFC Humpolec B

1 : 2 (1 : 1)

Ačkoliv počasí tomu neodpovídá, podzim je tady. Tedy alespoň ten fotbalový na Vysočině. V neděli 11. srpna 2019 vstoupil do nového soutěžního ročníku A-tým mužů třešťského Slavoje. Hned v úvodním kole se představil svým fanouškům v duelu s „juniorkou“ divizního Humpolce. V minulém ročníku tomuto soupeři na domácí půdě podlehli vysoko 0:4 (psali jsme zde), a tak mu měli co vracet.

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí fotbalisté. Hned v úvodní minutě se dostal za obranu hostí Herkner, ale míč se mu zamotal pod nohama a gólman Podoba mu jej uzmul. Stejná dvojice se dostala do kontaktu znovu o minutu později. Atak hostujícího gólmana Herknera rozhodil a jeho pokus v pádu vykopl humpolecký stopér z brankové čáry. K překvapení všech píšťalka hlavního sudího zůstala němá. V 8. minutě přišel nepříjemný moment pro domácího obránce Kubáta. Ten se v souboji tělo na tělo či spíše hlava na hlavu, srazil se soupeřem a musel střídat. Prakticky vzápětí odjel do nemocnice na vyšetření a nad jeho dalším startem visí otazník. Po čtvrthodině hry se ke střele dostal Nechvátal, ale orazítkoval pouze břevno hostující branky. Tlak Slavoje vyústil ve vedoucí branku ve 33. minutě. Budíček si naběhl po levém křídle, udržel křížný pas od Lovětínského na hrací ploše, zatáhl míč po lajně a přízemním centrem našel na hranici pokutového území Roda. Střídající mladík si míč navedl na svou silnější pravou nohu a rozjásal necelou stovku domácích příznivců. Inkasovaná branka hostující hráče probudila a v závěru poločasu několikrát nebezpečně zahrozili, ale vyrovnat se jim podařilo až v nastaveném čase. To se za šestnáctkou opřel do míče Maršík a trefil přesně pod víko.

Stejný hráč to zkoušel znovu v úvodu druhé půle, ale jeho pokus ze 30-ti metrů skončil na břevně Kousalovi branky. V 59. minutě domácí fotbalisté zbytečně přišli o míč a rychlý protiútok humpoleckých zakončil střelou Kříženecký. Podél bránícího Novotného míč zakroutil přesně k tyči 1:2. Vyrovnat mohl dvacet minut před koncem Herkner po přiťuknutí Tausche, ale v šestnáctce hostí jej poslal k zemi bránící hráč Humpolce. Ani tentokrát se však penalta nepískala. O několik minut později se ke střele z uctivé vzdálenosti odhodlal Rod, ale Podoba v brance AFC jeho střelu konečky prstů vyrazil na rohový kop. Závěr utkání byl hodně nervozní. Několik tvrdých zákroků na obou stranách „ocenil“ hlavní rozhodčí Fryč žlutou kartou, a tak se méně hrálo a více diskutovalo a i díky tomu hosté těsné vítězství uhájili a do Humpolce si odvezli 3 body. 

trenér Zdeněk Derganz k utkání:

„Začátek utkání byl v naší režii. Soupeře jsme k ničemu nepouštěli a po zásluze jsme šli do vedení. I když šance dát branku byly i před tím. Bohužel v závěru první a v úvodu druhé půle jsme několikrát zbytečně ztratili míč a pustili tak soupeře do hry a on toho beze zbytku využil. Utkání by asi slušela remíza, ale fotbal se hraje na góly a my dokázali dát pouze jeden.“ 

Branky: 33. Rod Tomáš – 45. Maršík Dominik, 60. Kříženecký Daniel

Rozhodčí: Fryč Vlastimil – Jonáš Petr, Krejča Jan

Delegát FA: Švarc Libor

ŽK: 3:4

Sestava: Kousal – Tausch, Novotný M., Kříž Jan, Kubát (8. Rod T.) – Klaus (46. Fencík, Krejčí – Nechvátal (86. Švejda), Lovětínský (75. Hartl), Budíček – Herkner