IV. Fotbalový kemp mládeže Třešť 2019

IV. Fotbalový kemp mládeže Třešť 2019

Po roční přestávce se ve fotbalovém areálu TJ Slavoj Eurotech Třešť od pátku 28. do neděle 30. června 2019 uskutečnil další, již čtvrtý, Fotbalový kemp mládeže Třešť 2019. V minulém roce, díky jinému úspěšnému projektu (český rekord v délce utkání v malé kopané – pozn. redakce) nezbyl organizátorům na konání kempu čas a prostor, ale po roce se k tomuto, dětmi již oblíbenému, třídennímu soustředění vrátili.

Stejně jako v úvodních třech kempech i tentokrát se přihlásilo více než 40 mladých fotbalistů a fotbalistek ve věku 7 až 15 let, kteří měli k dispozici kompletní zázemí fotbalového areálu TJ Slavoj, včetně obou hřišť (travnatého i s umělým povrchem)  a víceúčelového hřiště. Pro případ nepříznivého počasí i prostory školní tělocvičny či městské sportovní haly. 

Organizátoři v čele s vedoucím Jiřím Gregorem si pro mladé fotbalisty připravili hned několik tréninkových jednotek zaměřených především na individuální rozvoj fotbalových dovedností. Složení a náročnost tréninkových jednotek byla přizpůsobena věku účastníků. Ti byli hned na úvod rozděleni do čtyř skupin a o každou z nich se starala dvojice licencovaných fotbalových trenérů (UEFA licence B, či C). Pro všechny mladé fotbalisty byl po celý den zajištěn pitný režim a strava. Snídaně, dopolední a odpolední svačiny a večeře byli servírované v prostorách klubovny TJ Slavoj, na obědy pak všichni účastníci chodili společně do Restaurace Svět Michala Daňka. Kromě tréninkových jednotek byly pro všechny připraveny i mimotréninkové aktivity – opékání špekáčků, různé soutěže či noční hra. Nedílnou součástí kempu byl i doprovodný program, do kterého se zapojili nejenom mladí fotbalisté či fotbalistky, ale i trenéři a svačinářky. 

V pátek se soutěžilo v netradičních disciplínách, ze kterých asi nejvíce zaujal týmový slalom se žebříkem a noční hra. Sobotní dopoledne bylo vyhrazeno pro soutěže v individuálních fotbalových dovednostech a horké letní odpoledne si všichni účastníci zpříjemnili „koupačkou“ na přírodním koupališti Malvíny. Sobotní večer je tradičně vyhrazen fotbalové bitvě proti trenérům a nejinak tomu bylo i letos. V neděli ráno, během ranního výběhu, vyrostla na půlkruhu za brankou nafukovací aréna lidského stolního fotbálku. Dopolední klání v tomto netradičním sportu bylo pro mnohé premiérou a užili si ho i trenéři a svačinářky. Ve starší kategorii nakonec zvítězili KOPYTA, v té mladší DŘEVÁCI (názvy týmů si děti vymýšlely samy). V neděli odpoledne potom, již před zraky rodičů, nejprve mladí fotbalisté a fotbalistky sehráli mezi sebou fotbalové utkání a poté převzali ocenění a balíček dárků od sponzorů, jehož součástí byla zalaminovaná společná fotografie všech účastníků i s popisem.

IV. ročník fotbalového kempu mládeže Třešť 2019 se uskutečnil za podpory TJ Slavoj Eurotech Třešť, Města Třešť, Františka Svobody a společností FPnet, VRATOSTAV, KRAHULÍK, AULIX lighting a především Restaurace SVĚT Michala Daňka. Děkujeme.

Spoustu fotografií z tohoto kempu z dílny Michala Kříže najdete zde.