VIP kemp a Den brankářů Just4keepers po roce opět v Třešti.

VIP kemp a Den brankářů Just4keepers po roce opět v Třešti.

Od středy 19. do neděle 23. června 2019 se ve fotbalovém areálu Tělovýchovné jednoty Slavoj Třešť opět po roce uskutečnil VIP kemp brankářské školy Just4keepers. J4K založil v roce 1999 v Anglii Ray Newland a nyní působí ve více než 30 zemích napříč 5 kontinenty. Týdenních kempů J4K se doposud zúčastnilo více než 10.000 mladých brankářských nadějí, z nichž mnozí již ve své zemi našli uplatnění v prvoligových či druholigových klubech.

Zhruba třicítka pozvaných mladých brankářů z celé České Republiky na pětidenním VIP kempu v Třešti trénovala dvakrát denně pod taktovkou dvojice brankářských trenérů mládeže Manchesteru United a pod bedlivým dohledem legendárního českého brankáře Luďka Mikloška, který stejně jako v loňském roce i letos převzal nad celou akcí patronaci. Součástí kempu byla samozřejmě i beseda s anglickými trenéry a každodenní rehabilitace pod dohledem fyzioterapeuta Jaroslava Marxe, který na této pozici působil či působí i u mládežnických reprezentačních výběrů ČR.

Závěrečný den kempu, v neděli 23. června, se k výše jmenované třicítce připojilo dalších více než sedmdesát mladých brankářů z celé ČR ve věku 6 až 15 let, aby v pěti věkových kategoriích svedli brankářské „bitvy“ 1 vs. 1.  K vidění byly emoce, radost a zápal všech zúčastněných. Kluci a děvčata (ano i dívky se staví mezi tři tyče) si sáhli na dno svých sil, snažili se chytit vše co na ně letělo a rodiče je u toho neskutečně podporovali. Nejhezčí na tom všem bylo, že i když se zrovna nevyhrálo, vždy to byl souboj fair play a vzájemné tolerance. Všem tak patří pochvala za tento sportovní přístup, protože i když stojí proti sobě, jsou stále brankářská rodina.

Třetího ročníku (podruhé za sebou v Třešti) těchto soubojů pod názvem Den brankářů se opět zúčastnilo i několik zástupců místního Slavoje a rozhodně se neztratili. Nejlépe si vedl Tomáš Gregor, jenž ve své kategorii obsadil konečnou třetí příčku. Rovněž další dva zástupci Třeště Matěj Svoboda a Adam Pokorný, kteří sice na medailové pozice nedosáhli, ukázali, že ve Slavoji máme šikovné brankáře.