Kousíkova nula na závěr

Kousíkova nula na závěr

TJ Slavoj Eurotech Třešť/SK Kostelec – TATRAN Ždírec nad Doubravou

2 : 0 (0 : 0)

K návratu na konečnou druhou příčku v I. třídě mladších žáků potřebovali žáčci Slavoje, v neděli 16. června 2019 před polednem, v závěrečném kole porazit své vrstevníky ze Ždírce nad Doubravou. Hostující celek sice v soutěži ještě nepoznal sladkou chuť vítězství, ale v průběhu soutěže se dokázal postupně zlepšovat, což jednoznačně ukázali hned úvodu utkání.

Už ve druhé minutě úspěšně napadali rozehrávku domácích, útočník Ždírce získal míč a pohotově zakončil. Naštěstí stál v brance Slavoje Daniel Kousal a reflexivním zákrokem jeho pokus zlikvidoval. I nadále hosté dobře napadali a nenechali mladým Slavojákům ani kousek místa. Po zisku míče se rychle tlačili do zakončení, ale to bylo buď dosti nepřesné, nebo stál míči v cestě do sítě výborný Daniel Kousal. Domácí poprvé zahrozili až po více než čtvrthodině hry. Jakub Němeček vysunul na pravém křídle mladíčka Vojtu Kříže, který míč popotáhl až před branku soupeře, kde našel pod sebou v náběhu Filipa Daňka. Filipovu tvrdou střelu však dokázal hostující gólman vyrazit. Následný rohový kop už ohrožení soupeřovi branky nepřinesl. V závěru prvního poločasu se, po dobrém výhozu brankáře Kousala, ocitl za hostující obranou David Šťastný. Od půlící čáry běžel sám na gólmana Ždírce, ale střelu uspěchal a branku netrefil. Do kabin tak oba celky odcházeli za bezbrankového stavu.

Druhý poločas otevřela střela Tomáše Gregora z uctivé vzdálenosti, kterou Král v brance Tatranu podcenil a ta mu propadla do sítě. O osm minut později ukázal bojovnost Jakub Komín. Zdánlivě ztracený míč ještě stihl zpět vybojovat a zavěsil přesně pod víko. Ani dvougólový náskok však na kopačky domácích klid nepřinesl. Naopak to byli hosté, kdo byl lepší a snažil se utkání zdramatizovat. Ve 46. minutě se ocitl za domácí obranou Kavalír, ale v obrovské příležitosti minul třešťskou svatyni. Závěrečná čtvrthodinka se většinou odehrávala na útočné polovině Tatranu, jehož hráči ukázali, že ani nepříznivý vývoj utkání je neodradí od útočné snahy. V brance mladších žáků Slavoje však stál naposledy Daniel Kousal (v příští sezóně už bude nastupovat o kategorii výše) a ten se rozhodl, že žádný míč za svá záda nepustí. Několika skvělými zákroky svůj tým podržel a přispěl tak obrovskou měrou k vítězství Slavoje a konečné druhé příčce v I. třídě mladších žáků. 

Branky: 32. Gregor Tomáš, 40. Komín Jakub

Rozhodčí: Kůrka Jaroslav

Sestava: Kousal Daniel –  Gregorová Kateřina, Novotný Adam, Zahradník Martin – Daňek Filip, Němeček Jakub, Komín Jakub, Franta Tobiáš – Šťastný David – střídali hokejově: Gregor Tomáš, Kříž Vojtěch, Štancl Dominik, Košťál Filip, Butkovci Michail