Ve fotbale často rozhodují chyby.

Ve fotbale často rozhodují chyby.

TJ Slavoj Eurotech Třešť/SK Kostelec – TATRAN Ždírec nad Doubravou

2 : 5 (0 : 3)

Závěrečné kolo I. třídy žáků, ve kterém v neděli 16. června 2019 od 9-ti hodin přivítali třeští fotbalisté na svém hřišti již jistého vítěze soutěže, bylo pro trojici domácích fotbalistů (Vojtěch Jirák, Jan Staněk a Kurt Krafka) zároveň posledním v této věkové kategorii. Čtvrtým hráčem Slavoje, který rovněž postupuje do dorostu je Martin Prášil, ale ten do utkání z rodinných důvodů nezasáhl.

Hned od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího hosté ukázali, že se na výsluní I. třídy vyhřívají naprosto oprávněně. Na dlouhou dobu se usídlili na své útočné polovině a domácí tým k ničemu nepustili. Přesto obrana Slavoje statečně odolávala. Přesto šli hráči Tatranu už v 7. minutě šťastnou brankou do vedení. Kličku Vojty Jirák vystihl hostující Burdun a řítil se sám na Dana Kousala. Ten skvělým zákrokem jeho pokus vyrazil, ale ke smůle domácích přesně do vracejícího se Adama Novotného, od kterého se míč odrazil do sítě. Na 2:0 zvyšovali hosté o deset minut později a opět to bylo po domácí chybě. Sýkora vystihl rozehrávku Slavoje, narazil si míč se spoluhráčem a z druhého doteku pálil přesně k tyči Kousalovi branky. Teprve poté se osmělili domácí a několikrát ohrozili hostující branku. Jejich největší šanci měl po půlhodině hry Vojta Jirák, ale jeho pokus hlavou po rohovém kopu mířil několik decimetrů nad branku soupeře. V úplném závěru první půle předvedli hosté asi nejkrásnější kombinační akci na jejímž konci byl Horvát, který pro svůj tým zařídil těsně před odchodem do kabin třígólové vedení.

Druhý poločas už byl daleko vyrovnanější, ale přesto to byli hosté, kdo v 52. minutě přidal čtvrtou branku. Po rychlém brejku se o to postaral svou druhou trefou Sýkora. Stejný hráč přidal o šest minut později i svou třetí branku, když z první napálil centrovaný míč přímo k tyči. Odpověděl tak na úvodní branku domácího celku, o kterou se postaral z dorážky nejlepší střelec Slavoje Kurt Krafka. V 54. minutě totiž ždírecký gólman Kavalír neudržel střelu Ondry Pátka z přímého kopu a míč pouze vyrazil před sebe. Kurt Krafka si naběhl do správného místa a odražený míč uklidil křížnou střelou k tyči. Definitivní tečku za utkáním a potažmo celou sezónou udělal dvě minuty před koncem David Šťastný, když využil špatného postavení Kavalíra a střelou z dvaceti metrů jej přeloboval 2:5. Ani tato druhá jarní porážka však nic nezměnila na tom, že starší žáci Slavoje obsadili v konečné tabulce soutěže čtvrtou příčku, což je i s ohledem na skutečnost, že nastupovali s poměrně mladým týmem, obrovský úspěch. 

trenér Jiří Gregor k utkání:

„Chtěl bych klukům poděkovat, nejenom za dnešní výkon, ale za celou sezónu. Myslím si, že ukázali spoustu bojovnosti a nasazení. Čtveřici odcházejících bych chtěl popřát hodně štěstí a úspěchů nejen v dorostu, ale i v osobním životě. Věřím, že něco z toho, co jsme je v žácích naučili předvedou i ve vyšší kategorii. Rád se, a nejenom na ně, přijdu podívat.“

Branky: 54. Krafka Kurt, 68. Šťastný David – 16., 52. a 58. Sýkora Michal, 7. Burdun Jan, 32. Horvát Petr

Rozhodčí: Kůrka Jaroslav

Sestava: Kousal Daniel – Štěpánek Jakub – Novotný Adam, Vojtěch Jirák, Jakub Němeček – Daněk Filip, Pátek Ondřej, Staněk Jan, Gregor Tomáš – Šťastný David, Krafka Kurt – střídali hokejově: Široký Jan a Mikyska Petr