Sranda musí být

Sranda musí být

TJ Slavoj Eurotech Třešť – TJ Mír Nadějov

6 : 3 (4 : 0)

V neděli 16. června 2019 v 16.30 hod. přivítala Třešť v rámci dohrávky 15. kola OP mužů Jihlavska soupeře z Nadějova. V těsném souboji o druhé místo se však ještě před utkáním mnohé vyjasnilo. Již předchozí den odehrály svá utkání Puklice, Stará Říše B, Bítovčice a Kněžice. Ještě před zápasem proto bylo hráčům Benfici jasné, že mohou být nejlépe na 3. místě.

Už před úvodním hvizdem hlavního rozhodčího Večeři bylo všem jasné, že dnes to bude především o zábavě. Hosté totiž dorazili v 10 lidech a v domácích řadách to bylo pro některé možná poslední utkání. Pro příští sezónu už se v brance třešťské Benfici  nebude objevovat stálice Jakub Šebesta, který nechce pokoušet další velké problémy se svým kotníkem (hrozila mu další operace). V prvním poločase se však příliš nezapotil a největší potíže si tak přidělal sám, poté co mu jeden z obránců prodlužoval dlouhý míč. Naopak na druhé straně to bylo dobývání obrany od prvních minut. Míče do krajů či za obranu Nadějova se však záhy ukázaly jako ta nejúčinnější zbraň. I díky nim a řadě průniků, tak bylo po čtvrthodince a stavu 3:0 již prakticky po utkání. Pak se však brankostroj Slavoje zadrhl a mohlo se zdát, že to bude pro první půli vše. Nakonec však v samotném závěru poločasu přidal s nezbytnou dávkou štěstí svojí druhou branku Vondrák.

Do druhé půle vstoupili domácí s cílem si ji hlavně užít a pobavit diváky. V tomto duchu tak hned v úvodu vyslal Šebesta vysoký výkop a celý tým udělal kotrmelec. Když však o několik chvil později uprchl domácí obraně Klimeš, jeho pokus ztuhnout a nechat se trefit úplně nevyšel. Zanedlouho však 4-gólový náskok domácím vrátil Vrátil a tak přišla na řadu střídání. Do hry se tak dostal, mimo jiné, Vondruška, který se ocitl ve více než stoprocentní příležitosti. Po zákroku brankáře před ním zůstal ležel míč jen metr před brankovou čárou. Jeho pokus však nakonec brankář spolu s bekem společnými silami vytlačili pouze na rohový kop. Na ty se v druhé půli často vydával i brankář Šebesta, který se v posledním utkání vehementně snažil zapsat mezi střelce. Bohužel se mu nezadařilo a naopak v 66. minutě podruhé inkasoval. Za Třešť mohl kontrovat druhý střídající Kříž Michal. Míč do svého vápna vracel obránce, brankář vyrazil proti a on jej hlavou přehodil k zadní tyči. Bohužel tlak, který Vondruška na hostujícího obránce vytvořil, posoudil rozhodčí jako zapojení do hry a jeho postavení proto za ofsajdové. Branku mohl přidat i další žolík František Svoboda. Zkušený mazák dostal nechtěně namazáno patou od Vondrušky, ale v jasné příležitosti jen těsně minul. Prosadit se tak zvládl pouze jeden střídající hráč a tím byl Lupač, který v samotném závěru využil dlouhodobý tlak, jenž si Slavoj vytvořil. Oslavit s ním branku a (ačkoliv to rozporuje pravidlům) předat mu kapitánskou pásku přišel i Šebesta. Když tedy hlavní rozhodčí uvedl hru opět do pohybu, nacházel se mimo vlastní pokutové území. Míč od Klimeše proto již nedostihl a potřetí a naposled tak inkasoval. Následoval pouze závěrečný hvizd a Slavoj si tak na konec sezóny 2018/19 připsal výhru 6:3.

Branky: 4. Kubala Pavel, 10. Svoboda Pavel, 14. a 44. Vondrák Michal, 55. Vrátil Jan, 89. Lupač Lukáš – 50. a 90. Klimeš Luboš, 66. Novotný Tomáš

Rozhodčí: Večeřa Jaroslav, Ondriga Josef, Vyskočil Štěpán

ŽK: 3:1

Sestava: Šebesta – Novotný, Gregor, Svoboda J., Doležal – Šmach (69. Svoboda F.), Svoboda P., Novák (63. Lupač), Vrátil – Vondrák (60. Kříž M.), Kubala (58. Vondruška)