Jsme zase o krok blíž.

Jsme zase o krok blíž.

TJ Slavoj Eurotech Třešť/SK Kostelec – TJ Velký Beranov 1975

8 : 4 (3 : 1)

Necelou půlhodinku po dvouciferném vítězství starších žáků Slavoje nastoupili v neděli 9. června 2019 na domácím hřišti proti stejnému soupeři rovněž žáci mladší. Hned šestice z nich však vynechala předzápasovou rozcvičku a to jednoduše proto, že už v nohách měli téměř celý duel se svými staršími spoluhráči (kterým právě šest hráčů pro nemoc či zranění chybělo).

Stejně jako v prvním i v tom druhém se diváci brzy dočkali branek. Už ve třetí minutě po pěkné individuální akci Filipa Daňka z pravé strany a následné tvrdé střele šli Slavojáci do vedení. To jim ale vydrželo pouhých šedesát vteřin. Do míče se totiž opřel hostující Hažmuka stejně tvrdou střelou vyrovnal účet utkání. Vedení na stranu domácích vrátil v 10. minutě tečovanou střelou Jakub Komín, když využil přiťuknutí od Tobiaše Franty. Poté začal čarovat Palán v brance Velkého Beranova. Nejprve v dobré příležitosti vychytal Matěje Svobodu a následně i Filipa Daňka. Hned dvakrát si na něm „vylámala zuby“ Aďa Šebelová. A když už jej ve 23. minutě obešel Matěj Svoboda po úniku od půlící čáry, zabránil míči v cestě do sítě vracející se stopér hostujícího celku. V závěru měli několik nadějných příležitostí i žáčci hostujícího Beranova, ale obrana v čele s Tomášem Gregorem vše uhasila. V poslední minutě první půle tak po rychlém protiútoku po přiťuknutí Filipa Daňka Jakub Komín střelou od břevna navýšil vedení Slavoje na 3:1.

Jak první půle skončila, tak druhá začala, tedy trefou Jakuba Komína, který šel od půlící čáry sám a podél vybíhajícího gólmana Palána přidal svou třetí trefu v utkání. O pět minut později domácí váhali s rozehrávkou tak dlouho, až o míč přišli. Švoma posunul míč na volného Šimka, který mířil přesně. Stejná dvojice byla i u další branky Velkého Beranova, když po pěkné kombinaci zakončoval pro změnu Švoma. Ve 41. minutě to tak bylo znovu pouze o jedinou branku. To se ale nelíbilo Davidovi Šťastnému, který měl dnes na svém kontě už tři trefy za starší žáky a na Kurta Krafku mu tak dvě chyběly. Nejprve ve 45. minutě využil přesnou přihrávku od Vojty Jelínka a další trefu přidal hned o dvě minuty později po individuální akci a střele o pravou tyčku soupeřovi branky. V 51. minutě dostali domácí výhodu přímého volného kopu z uctivé vzdálenosti. Míč si postavil Matěj Svoboda a našel na druhé straně úplně volného Filipa Daňka, který přízemní střelou na zadní tyč rozvlnil síť hostující branky posedmé. Ještě jednou se domácí fanoušci radovali, tentokrát v 57. minutě. Tobiáš Franta vysunul Matěje Svobodu a ten podél vybíhajícího gólmana přidal pro Slavoj osmou trefu. Definitivní podobu výsledku pak dal v poslední minutě z dorážky svou druhou trefou v utkání hostující Šimek 8:4. 

Díky tomuto vítězství se mladší žáci Slavoje vrátili na průběžně druhou příčku tabulky a k jejímu potvrzení potřebují jediné. V neděli 16. června 2019 na domácím hřišti porazit své vrstevníky ze Ždírce nad Doubravou. Přijďte jim fandit a pomoci jim tak k dosažení konečného 2. místa v I. třídě mladších žáků kraje Vysočina. 

Branky: 10., 30. a 32. Komín Jakub, 3. a 51. Daněk Filip, 45. a 47. Šťastný David, 57. Svoboda Matěj – 38. a 60. Šimek Vojtěch, 4. Hažmuka Tomáš, 41. Švoma Jakub

Rozhodčí: Nechvátal Tomáš

Sestava: Gregor Tomáš (31. Novotný Adam) – Gregorová Kateřina, Novotný Adam (31. Gregor Tomáš), Cína Martin – Jelínek Vojtěch, Komín Jakub, Daněk Filip, Franta Tobiáš- Šťastný David – střídali hokejově: Košťál Filip, Zahradník Martin, Vašek Michal, Svoboda Matěj a Šebelová Adriana