Počet střel jak na hokeji

Počet střel jak na hokeji

TJ Sokol Puklice – TJ Slavoj Eurotech Třešť B

0 : 0 (0 : 0)

V sobotu 8. června 2019 se třešťská Benfica v rámci 26. kola OP mužů Jihlavska představila v 16:30 na hřišti v Puklicích. Na podzim dostala doma od stejného týmu „bůra“(psali jsme zde) a tak měla hráčům Sokola co vracet. Když k tomu připočteme, že oba týmy se nachází na špici tabulky, takřka v přímém souboji o 2. místo, bylo zaděláno na pěkné fotbalové odpoledne.

V samotném začátku utkání zatrnulo všem příznivcům hostí, neboť po jednom zákroku zůstal ležet Pavel Svoboda. Dostal do levého kolena, ale naštěstí se hosté ke střídání uchýlit nemuseli. Poměrně brzy se ukázalo, že hlavní rozhodčí Havlín nebude pískat každý kontakt ve vzdušném souboji a bude nechávat hru plynout. To dělalo problémy hned několika hráčům Třeště, kteří tak prohrávali řadu těchto osobních soubojů. Spolu s nepřesnostmi v rozehrávce a faktem, že domácí byli mnohdy rychlostně lépe vybaveni než obrana Slavoje, vedlo k nejedné slibné šanci Puklic. Brankář Šebesta několikrát dobře zasáhl, ale pravdou je, že měl mnohdy práci ulehčenou nepřesným zakončením hráčů Sokola. Na druhé straně se mohli radovat hosté. A to více než jednou. Hned z několika rohových kopů z kopačky Pavla Svobody byl brance velice blízko Novotný. Jeho pokusy se ale mezi tři tyče nevešly. Před domácím strážcem svatyně se poté ocitl sám i Pavel Svoboda, ale jeho pokus o kličku Kabelka vystihl. Když se pak neujaly ani další příležitosti na obou stranách, odcházelo se do kabin za bezbrankového stavu.

Druhá půle přinesla spolu s hráčskými změnami i změny v rozložení sil na hřišti. Zatímco Slavoj, se snažil tvořit hru, domácí dostupovali souboje, vybojovali míč a hnali se do rychlých brejků. Řada jejich pokusů končila mimo bránu a ty zbývající polapil Šebesta. Ten se nakonec rozchytal k famóznímu výkonu a odchytal jeden z nejlepších zápasů za dobu svého působení v Benfice. To Kabelka na druhé straně jen nevěřícně kroutil hlavou co vše se dá spálit. S blížící se 90. minutou se pouze kupily šance, které domácí fotbalisté nevyužili. Nikdo přesně netuší na jakém čísle se zastavil jejich počet, s jistotou se však dá říct, že číslo to bylo spíše z hokejových statistik. Slavoj si v druhé půli moc šancí nevytvořil. Ačkoliv tu a tam se nějaký náznak objevil, slibná příležitost se objevila až v samotném závěru utkání. Pavel Svoboda si navedl míč na střed a nalezl střídajícího Veverku. Ten zprava zatáhl míč na velké vápno a pokusil se překvapit brankáře střelou na bližší tyč. Kabelka byl však připraven. Nutno podotknout, že případná branka by pro domácí byla vskutku zdrcující a z pohledu utkání asi i značně nespravedlivá. Tři body však mohly Slavoji značně pomoci. Před nimi už je totiž pouze poslední dohrávané 15. kolo, kdy Benfica doma přivítá Nadějov a vše je otevřeno. Vzhledem k výsledkům ostatních zápasů totiž v tabulce OP mužů Jihlavska dělí druhé až sedmé místo pouhopouhé 4 body. Po šesté místo jsou to dokonce jen body dva. Nám tedy nezbývá než všechny pozvat na neděli 16. června 2019 kdy se v 16:30 Benfica představí v této sezóně naposledy.

Rozhodčí: Havlín Marek

ŽK: 1:1

Sestava: Šebesta – Kubala, Novotný J., Gregor, Doležal – Pešta (46. Vondruška), Svoboda J., Svoboda P., Vrátil (76. Kříž M.) – Šmach, Vondrák (62. Veverka)