Třešťská juniorka v závěru otočila

Třešťská juniorka v závěru otočila

TJ Sokol Mírovka – TJ Slavoj Eurotech Třešť

1 : 2 (1 : 0)

Fotbalová sezóna se chýlí ke svému konci. V závěrečných dvou kolech zajíždí A-tým mužů třešťského Slavoje na hřiště svého soupeře. V rámci předposledního jarního kola to bylo v sobotu 8. června 2019 do Mírovky. Do malé vesnice (cca 350 obyvatel) necelé čtyři kilometry jihovýchodně od Havlíčkova Brodu odjelo Áčko Slavoje s hodně mladým týmem. Z různých důvodů chyběli kromě dlouhodobě zraněných rovněž Herkner, Gutwald, Kříž Jan, ale i oba gólmani Pešta a Kousal. Mezi tři tyče se tak postavil mladičký Pokorný a v základní jedenáctce se objevila ještě další čtveřice dorostenců.

Od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího Škorpíka to, na malém hřišti, byl boj o každý metr hrací plochy. Jako první ohrozili branku soupeře až v 15. minutě hosté. Nejprve Marešovu střelu srazil domácí obránce na rohový kop. Poté po Lovětínského rozehrání to byl opět Mareš, kdo vypálil tentokrát přímo pod břevno, ale Berky v brance Mírovky byl pozorný. V dalším průběhu prvního poločasu to už ale byli domácí, kdo byl nebezpečnější. Aktivním pohybem a dobrým napadáním nedávali třešťské „juniorce“ (v sestavě Slavoje byli pouze tři hráči starší třiadvaceti let) příliš času na kombinaci. Pravdou je, že se obrana Třeště sama dostávala zbytečně pod tlak svými chybami v rozehrávce. Ve 33. minutě neudržel gólman Pokorný centrovaný míč ve své náruči a Svítil už měl snadnou práci. Do poločasové přestávky ještě domácí fotbalisté několikrát zahrozili, ale Pokorný několika zákroky svůj tým podržel.

Po změně stran byli aktivnější hosté, ale do první příležitosti se dostali až po hodině hry. Lovětínský našel v dobrém náběhu Mareše, ten sice lobem přehodil vyběhnuvšího gólmana Berkyho, ale v brance jej zastoupil stopér a míč uklidil do bezpečí. O pět minut později, v podobné situaci na druhé straně, zachraňoval na brankové čáře třešťský Bečica. Fotbalistům Mírovky rychle ubývaly síly a vyrovnání viselo na vlásku. V 75. minutě našel Mareš z rohového kopu úplně volného Marka Novotného, ale jeho hlavička mířila těsně nad. Do konce druhého poločasu chybělo pouhých deset minut, když mladí dorostenci v modrobílých dresech předvedli pěknou kombinační akci středem hřiště. Jirka Kříž posunul míč na Fencíka a ten hned mezi stopéry na nabíhajícího Roda. Útočný hrot Slavoje byl ale v šestnáctce faulován a sudí Škorpík ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil zkušený Mareš a tvrdou střelou k tyči zařídil vyrovnání. O dvě minuty později dokonal výsledkový obrat Tausch, když svým důrazem uklidil míč do sítě po lobu Roda, který gólman Berky dokázal přizvednout. Na vyrovnání už domácí neměli dost sil a v úplném závěru mohli ještě inkasovat. Situaci 3 na 2 však hosté dobře nevyřešili a k zakončení se vůbec nedostali.

trenér Zdeněk Derganz k utkání:

„V prvním poločase jsme nehráli moc dobře. Několikrát jsme vzadu chybovali a dovolili domácím i skórovat. Po změně stran jsme ale byli lepší. Drželi jsme míč a domácím rychle ubývaly síly. Poslední půlhodina byla prakticky hra na jednu branku. Když jsem prostřídal, tak bylo na hřišti sedm dorostenců, takže na to, v jaké jsme byli sestavě, to bylo celkem dobré.“

Branky: 33. Svítil Tomáš – 82. Mareš Martin (p.k.), 84. Tausch Michal

Rozhodčí: Škorpík Martin – Bula Nikola, Krejčí Vlastimil

ŽK: 2:0

Sestava: Pokorný – Tausch, Novotný M., Kubát (62. Bečica), Ivan – Kříž Jiří, Klaus (69. Fencík) – Budíček, Lovětínský, Mareš – Rod