...s výkonem nemůžeme být spokojeni

…s výkonem nemůžeme být spokojeni

TJ Slavoj Eurotech Třešť – FK Bohemia Světla nad Sázavou

2 : 1 (1 : 0)

V sobotu 25. května 2019 přivítali dorostenci třešťského Slavoje v rámci 20. kola Krajského přeboru dorostu své vrstevníky ze Světlé nad Sázavou. V poslední době se třešťským mladíkům výsledkově daří. 3 zápasy v řadě už neprohráli a prohrát nechtěli ani tentokrát, neboť v případě vítězství by se svému soupeři přiblížili na rozdíl tří bodů a ve zbytku sezóny by se tak mohli pokusit ještě o jednu příčku vylepšit svou dosavadní šestou příčku v KP dorostu.

Od začátku utkání se snažili domácí hráči hrát aktivně a vytvářet si gólové šance. Hned v 5. minutě převzal na polovině hřiště míč Tomáš Fencík a vysunul do pravé strany Davidu Vondrušku, který centrem na přední tyč našel útočníka Tomáše Roda, jehož střela mířila nad branku. Pravidlo nedáš dostaneš se málem vyplnilo hned za minutu, kdy při snaze rozehrát míč odzadu chyboval domácí stoper Milan Doležal, jenž špatnou přihrávkou našel útočníka hostí. Ten neváhal a namířil si to přímo na třešťského brankáře Adama Pokorného, ten byl však připravený a svým výběhem a následným zákrokem znemožnil hostům jít do vedení. Po té následoval tlak dorostenců Slavoje a spolu s ním festival neproměněných šancí. V 10. minutě se dostal opět z pravé strany do zakončení Vondruška, ale svou střelu namířil pouze přímo do brankáře. Za další dvě minuty musel hostující brankář zasahovat znovu, tentokrát proti dalekonosné střele Jirky Kříže, po níž musely brankáře pálit rukavice. V 22. minutě natáhl ke střele znovu Jiří Kříž, tentokrát ale jeho střela postrádala razanci. Nicméně se ukázala jako klíčová, kdy se po sérii odrazů ve vápně nejlépe zorientoval oslavenec Milan Doležal a nadělil si k 18. narozeninám další branku, když v minulém týdnu rozhodl opět z rohového kopu o remíze 3:3 na půdě Okříšek. Hned za 3. minuty se mohl do listiny střelců zapsat Jiří Kříž sám, kdy po aktivním napadání rychlonohého Roda běžel Kříž sám na branku, ale při nájezdu nastřelil pouze brankáře Světlé do nohou. Ve zbývajících minutách 1. poločasu byli třešťští dorostenci aktivnější, ale další větší šanci si nevytvořili. Jejich kombinace postrádala klid a mnohdy i kvalitu, přestože soupeř ze Světlé nad Sázavou nebyl tolik důrazný a hráči Slavoje tak měli dostatek prostoru a času něco vymyslet.

Ve 2. poločase hosté vystřídali brankáře, který svými zákroky několikrát vychytal hráče Třeště. Ti se ho hned na úvod snažili prověřit, ale jejich zakončení postrádalo přesnost a důraz. Hned ve 48. minutě utekl po levé straně Rod, následovala přihrávka do velkého vápna, ale Vondruška nedokázal v dobré příležitosti míč trefit a hosté odvrátili na roh. Z něj se mohl trefit Adam Bečica, ale nedokázal nasměrovat míč do branky. I nadále byli hráči Slavoje aktivnější, přestože se nadále trápili v kombinaci a koncovce. V 64. minutě následoval další závar ve velkém vápně hostí, z něhož vyšla střela, která už mířila do odkryté branky. V té ale zaskočili za brankáře hostující obránci, kdy první z nich jednoznačně zabránil gólu rukou jemnou tečí a druhý obránce vykopával míč z brankové čáry. Rozhodčí okamžitě odpískal penaltu za ruku, ale červenou kartu za zmaření jasné brankové příležitosti neukázal a kupodivu nevytáhl ani tu žlutou. K penaltě se postavil kapitán Marek Novotný a bezpečně zvýšil na 2:0. V dalších minutách se dostali na hřiště hráči ze starších žáků a nutno podotknout, že hru Slavoje oživili a několikrát zahrozili směrem dopředu. Vyloženou brankovou příležitost si ale domácí hráči už bohužel nevytvořili a nakonec se museli o výsledek utkání ještě bát. V 83. minutě nešťastně vyhodnotil svou rozehrávku brankář Pokorný, který přihrál na velké vápno obsazenému Fencíkovi. Ten při souboji o míč přišel a hosté snížili povedenou střelou do horního rohu branky. Naštěstí si konec zápasu hráči Slavoje pohlídali a svému soupeři už nic nedovolili. Vyhráli tak třetí domácí utkání po sobě, dnes ale po nepříliš přesvědčivém výkonu, když zbytečně hledali složitější řešení, než původně měli.

Trenér Martin Mareš k utkání:

„Sice se nám podařilo v dnešním utkání zvítězit, ale s výkonem nemůžeme být příliš spokojení. V minulých zápasech jsme zahráli lépe a bohužel to na body nestačilo, dnes proti oslabenému soupeři ano. Hráči si mohli více dovolit, ale buď se míče zbavovali zbytečně rychle, nebo naopak volili složitá řešení. Do konce soutěže nám chybí dvě utkání, věřím že v nich podáme zlepšený výkon, jelikož se nemusíme ničeho bát a můžeme hrát v klidu a bez nervů.“

Branky: 24. Doležal Milan, 64. Novotný Marek (p.k.) – 83. Skalický Adam

Rozhodčí: Dvořák Jan

ŽK: bez karet

Sestava: Pokorný – Kříž M., Novotný M. (70. Jirák), Doležal M., Bečica – Kříž J. (67. Krafka), Fencík – Vondruška (67. Kubát), Veverka, Budíček – Rod (73. Pátek)