Smrtící brejky Jiskry měly jiskru

Smrtící brejky Jiskry měly jiskru

TJ Jiskra Dobronín – TJ Slavoj Eurotech Třešť

4 : 1 (0 : 1)

Nelehký úkol čekal na A-tým mužů třešťského Slavoje o uplynulém víkendu. V neděli 26. května se totiž představili na hřišti v Dobroníně. Domácí Jiskra v jarní části soutěže podává kvalitní výkony a svým soupeřům nakládá velkou porci branek. V devíti letošních duelech už se její hráči trefili do sítě celkem 40x, což je více než čtyři vstřelené branky na zápas. Celkem si letos Jiskra v soutěžních utkáních připsala už 20 bodů za 6 vítězství a dvě remízy. Oloupit o všechny body ji dokázal pouze lídr průběžné tabulky Bedřichov, když o svém vítězství rozhodl až v nastaveném čase z penalty. 

Úvod utkání vyšel lépe hostujícím hráčům. Hned v 1. minutě se v první šanci ocitl Gutwald, ale mířil těsně mimo. O trochu lépe se v 5. minutě vedlo Marešovi, kterému přiťukl míč Herkner. Gólman domácích Jonáš však výborně zasáhl a Marešovu střelu zlikvidoval. V obrovské příležitosti se ocitl po čtvrthodině hry Kubát, jenž si naběhl na přízemní centr Herknera, ale míč před ním skočil a Kubát tak netrefil zcela odkrytou branku. Úvodní dvacetiminutovku, ve které na hřišti fotbalisté Slavoje dominovali, uzavřela hlavička Tausche, po rohovém kopu Gutwalda. Strážce domácí svatyně Jonáš jí však konečky prstů vytlačit na břevno. Dobronínští fotbalisté se poprvé do výraznějšího zakončení dostali až po půlhodině hry. Gólman Pešta ale svůj tým podržel. Skóre se poprvé měnilo ve 39. minutě. Po rozehraném rohovém kopu a Marešově centru vrátil míč „do ohně“ hlavou Kubát. Na malém vápně vyskočil nejvýše Tausch přesnou hlavičkou a uklidil míč k tyči 0:1. V úplném závěru poločasu ještě měli domácí fotbalisté po závaru před brankou Slavoje dvě šance na vyrovnání, ale míč do sítě neprotlačili.

O poločasové přestávce bylo v kabině domácích asi velké dusno, protože do druhé půle nastoupili dobronínští jako vyměnění. Domácí trenér poslal na hřiště kanonýra Tomáše Sedlečka a byl to právě on, kdo našel parádní přihrávkou Pospíchala, jenž se ukázal jako správný kapitán a zavelel k obratu. O tři minuty později utekl po levém křídle Chramosta, neomylně našel Svobodu, který přes bránícího Klause dokázal poslat míč za záda Pešty. Fotbalisté Slavoje se nechtěli s tak rychlým obratem v utkání smířit a vrhli všechny své síly do útoku. Bohužel tím otevřeli zadní vrátka pro rychlé kontry domácích. Jeden takový dokázal čtvrthodinky před koncem proměnit svou druhou trefou v zápase kapitán domácích Pospíchal a v úplném závěru se ještě po individuální akci prosadil také nejlepší střelec celé soutěže Tomáš Sedlaček (24 branek). Mimochodem tento hráč nastoupil o den dříve i za dobronínskou rezervu na hřišti v Lukách a než byl v 64. minutě střídán zatížil konto soupeře sedmi brankami. I v Okresním přeboru kraluje s jednatřiceti přesnými trefami tabulce střelců.

trenér Zdeněk Derganz (Slavoj Třešť) k utkání:

„Do utkání jsme vstoupili velice dobře a vytvořili si řadu příležitostí. Bohužel jsme dokázali proměnit pouze jedinou. Domácí po změně stran trochu přitvrdili, lépe nás dostupovali, a my se s jejich tvrdou hrou nedokázali vyrovnat. Chyběl nám větší důraz v osobních soubojích. Na útočné polovině jsme zbytečně ztráceli míče a domácí toho díky rychlým kontrům dokázali využít.“

trenér Jan Chramosta (Jiskra Dobronín) k utkání:

„Já musím sportovně říci, že mě Třešť překvapila, v první půlce hrála výborně. Nám se nedařilo. Ale jsem rád, že jsme to i za nepříznivého stavu dokázali zlomit. Jsou to cenné body, asi nejde hrát stále výborně.“

Branky: 54. a 75. Pospíchal Josef, 57. Svoboda Richard, 89. Sedláček Tomáš – 39. Tausch Michal

Rozhodčí: Doskočil Pavel – Vašíček Jaroslav, Dvořák Jan

ŽK: 1:1

Sestava: Pešta – Tausch, Novotný M., Kříž Jan, Kubát – Kříž Jiří, Klaus (63. Budíček) – Nechvátal, Gutwald (79. Fencík), Mareš – Herkner (70. Rod)