Starší žáci vezou z města Pribináčků bod

Starší žáci vezou z města Pribináčků bod

SK Přibyslav –  TJ Slavoj Eurotech Třešť/SK Kostelec

1 : 1 (0 : 0)

Necelou půlhodinku po svých mladších spoluhráčích nastoupili ke svému utkání na hřišti v Přibyslavi rovněž starší žáci Slavoje. V jejich dresu se představila hned pětice mladších žáků, jenž už to dobou měla v nohách téměř celé jedno utkání (většinou totiž střídali pouze ty mladší ročníky). Rovněž starší žáci domácí Přibyslavi (stejně jako mladší) patří k absolutní špičce I. třídy své věkové kategorie, když na druhé příčce průběžné tabulky ztrácí pouze jediný bod na první Tatran Ždírec nad Doubravou. 

Do první velké příležitosti se dostali domácí fotbalisté už v 5. minutě, ale skvěle zasáhl Daniel Kousal, který se do branky Slavoje postavil po mladších i za starší žáky. Prakticky vzápětí se obranou Přibyslavi ocitl i s míčem Kurt Krafka. Namísto kličky vyběhnuvšímu gólmanovi domácích však volil střelu, ale Balcara neprostřelil. V 15. minutě se opět blýskl Daniel Kousal, když dokázal střelu domácího hráče vytlačit na tyčku. V této fázi utkání byli domácí lepším týmem, ale gólově prosadit se nedokázali. Obrana Slavoje v čele s dvojicí stopérů Vojta Jirák , Adam Novotný působila jistě a hráče soupeře do zakončení příliš nepouštěla. Ve 30. minutě se do zakončení protlačil hostující Kurt Krafka, ale vyprášil pouze rukavice domácího gólmana. Do kabin tak hráči obou týmů odcházeli za bezbrankového stavu.

V úvodu druhé půle byla hra vyrovnaná, ale do nějakých výraznějších příležitostí se ani jeden z týmů nedostal. Za zmínku snad stojí jen přímý volný kop Vojty Jiráka, ale ani jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. Závěrečnou desetiminutovku otevřela obrovská příležitost domácích. Sám na Daniela Kousala se řítil Němec. Hostující gólman dobře vyběhl, zmenšil přibyslavskému útočníkovi střelecký úhel a ten svůj pokus nasměroval pouze do tyče. O chvíli později zvonila branková konstrukce i na druhé straně. To když na půlící čáře dobře zabojoval Jakub Němeček a poslal po křídle míč na Kurta Krafku. Jeho střelecký pokus však dokázal Balcar konečky prstů vytlačit na břevno. Bojovnost se hostujícím hráčům vyplatila v 64. minutě. Ještě na polovině soupeře získal míč Jakub Němeček a jeho centrovaný míč našel na zadní tyči osamoceného Honzu Staňka, který střelou na bližší tyč poslal Slavoj do vedení. Vyrovnat se pokoušeli domácí především střelami zpoza šestnáctky, ale jejich zakončení bylo buď nepřesné a nebo končilo v náruči Daniela Kousala. V předposlední minutě se v pokutovém území Slavoje několikrát odrážel míč z nohy na nohu. Hosté měli možnost jej několikrát odpálit do bezpečí, ale chtěli situaci řešit fotbalově a to se jim vymstilo. Míč se na malém vápně odrazil k Sikorovi a ten jej nekompromisně poslal do sítě 1:1.

trenér Jiří Gregor k utkání:

„Kluky musím dneska pochválit. Proti jednomu z aspirantů na postup do KP předvedli bojovný výkon. Několikrát nás podržel výborným výkonem Daniel Kousal a měli jsme i štěstí a celkově si myslím, že jsme si ten bod dnes zasloužili.“ 

Branky: 69. Sikora Martin – 64. Staněk Jan

Rozhodčí: Jirsa Miloš

ŽK: 1:1

Sestava: Kousal Daniel – Jahoda Daniel, Jirák Vojtěch, Novotný Adam, Němeček Jakub – Cína Martin, Prášil Martin, Pátek Ondřej, Kříž Lukáš, Staněk Jan – Krafka Kurt – střídal hokejově: Štěpánek Martin a Šťastný David