Slavojáci na lídra nestačili

Slavojáci na lídra nestačili

SK Přibyslav –  TJ Slavoj Eurotech Třešť/SK Kostelec

4 : 1 (2 : 1)

V neděli 19. května 2019 v brzkých ranních hodinách se mladší a starší žáci Slavoje vydali na dlouhou cestu k dalšímu soutěžnímu utkání I. třídy Kraje Vysočina, konkrétně do města Pribináčků tedy do Přibyslavi. Jako první vyběhli na hřiště už v 9:00 hodin mladší Slavojáci a proti svým vrstevníkům z místního SK je nečekalo nic jednoduchého. Domácí fotbalové naděje v této sezóně ještě neztratili ani bod, ba co víc, v sedmnácti duelech inkasovali pouze 10 branek.

V úvodu utkání to byli domácí, kdo častěji držel míč na svých kopačkách. Lépe kombinovali a tlačili se do zakončení. Na úvodní branku čekaly tři desítky fanoušků obou týmů pouze šest minut. Domácí předvedli pěknou kombinační akci na jejímž konci byl Wasserbauer a nejlepší střelec soutěže (40 branek) podél Daniela Kousala poslal svůj tým do vedení. V dalších střeleckých příležitostech přibyslavských už byl ale úspěšnější brankář Slavoje a několikrát svůj tým podržel. Ve dvanácté minutě se ke slovu dostali hosté. Rychlý protiútok Slavoje však dokázala obrana domácích odvrátit na rohový kop. Míč si postavil mladíček Matěj Svoboda a dobře kopnutý míč posadil přímo na hlavu Jakuba Němečka, který jej pohotově uklidil do branky 1:1. Nerozhodný stav drželi hosté i díky několika skvělým zákrokům Dana Kousala až do 25. minuty kdy se prosadil starší z dvojice sourozenců Vaverkových Adam.

Poločasový stav 2:1 pro Přibyslav dával malým fotbalistům Slavoje jakous takous naději na přijatelný výsledek či případný obrat v utkání. Lídr tabulky však žádné komplikace nepřipustil a dvěma góly v rozmezí čtyř minut navýšil v polovině druhé půle vedení. Nejprve napodobil svého bratra Kamil Vaverka a o chvíli později přidal čtvrtý gól Vopršál. Malým Slavojákům nelze upřít snahu s výsledkem něco udělat, ale proti výborně hrajícímu domácímu celku to měli těžké. V průběhu druhého poločasu navíc musel odstoupit pro bolest kolene Filip Daněk, od kterého trenéři očekávali především důraz a tlak do branky soupeře.  V závěrečné čtvrthodince už se utkání pouze dohrávalo a protože už žádná branka nepadla, připsali si fotbalové naděje Přibyslavi i v 18. utkání sezóny plný bodový zisk.

Branky: 6. Wasserbauer Daniel, 25. Vaverka Adam, 43. Vaverka Kamil, 47. Vopršal Matyáš – 12. Němeček Jakub

Rozhodčí: Jirsa Miloš

Sestava: Kousal Daniel – Gregorová Kateřina, Novotný Adam, Němeček Jakub – Daněk Filip, Komín Jakub, Šťastný David, Gregor Tomáš – Cína Martin – střídali hokejově: Svoboda Matěj, Košťál Filip, Franta Tobiáš, Kříž Vojta, Zahradník Martin