Brankové dostihy přinesly oběma týmům pouze bod

Brankové dostihy přinesly oběma týmům pouze bod

TJ Slavoj Eurotech Třešť – TJ Sokol Bedřichov

4 : 4 (1 : 3)

V neděli 19. května 2019 se na hřišti v Třešti, v rámci 23. kola I.A třídy Kraje Vysočina skupiny A, představil lídr průběžné tabulky a největší aspirant na postup do Krajského přeboru jihlavský Sokol Bedřichov. Domácí fotbalisté Slavoje se nachází v klidném středu tabulky, přesto se očekávalo zajímavé utkání. Oba celky se velmi dobře znají, a tak jen těžko mohly jeden druhého něčím překvapit. 

Vstup do utkání vyšel lépe domácím fotbalistům. Už v 5. minutě se po centru Novotného dostal do zakončení Mareš, ale trefil pouze náruč gólmana Bedřichova. O chvíli později centroval Mareš. Šána sice míč vyrazil, ale pouze k Ivanovi, jehož střelecký pokus se mezi tři tyče nevešel. Po čtvrthodině hry se ke slovu dostali hosté. Po zbytečné ztrátě ve středu hřiště podnikli bedřichovští rychlý kontr na jehož konci byl štírek Lacina a poslal svůj tým do vedení. Vzápětí znovu zahrozilo na druhé straně. Přímý volný kop Mareše přiťukl Novotný Nechvátalovi, ale jeho střelu dokázal Šána v brance hostí vytlačit na roh. O několik minut později mířil z přímého volného kopu přímo na branku Mareš, ale Šána opět dokázal míč vyrazit. Dobíhající Herkner byl v pokutovém území podražen a hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop. Míč si postavil kapitán domácího celku Gutwald a ačkoli Šána trefil stranu na přesně mířený míč k tyči nedosáhl. Nerozhodný stav vydržel pouhé 3 minuty. Před šestnáctkou Slavoje si z bránících hráčů udělal kužely hostující Pojer a vrátil vedení na stranu Bedřichova. A když o čtyři minuty později využil hrubou chybu domácí defenzívy Grepl, vedli hosté už o dvě branky.

Do druhého poločasu poslal trenér Derganz na hřiště Lovětínského, kterému místo v sestavě uvolnil Jan Kříž. Nejzkušenější třešťský fotbalista se postavil do středu zálohy a dozadu se zatáhl mladíček Jiří Kříž. Ten tak spolu s Novotným vytvořil asi nejmladší stopérskou dvojici v A-třídě (průměr 18 let). První větší možnost skórovat měli po změně stran hosté. Přímý volný kop z hranice šestnáctky ale dokázal zlikvidovat gólman Pešta. Po deseti minutách hry vykouzlil Novotný přesný pas na nabíhajícího Tausche a jeho centr na přední tyči uklidil za Šánova záda Herkner. Kontaktní gól nabudil ještě více domácí hráče a ti se hnali za vyrovnáním. Po hodině hry se sám na Šánu řítil Nechvátal, ale místo umístěné střely volil dělovku a přestřelil. Fotbalisté Slavoje byli i nadále aktivnější a vyrovnání viselo ve vzduchu. Více než stovka příznivců se jej dočkala v 72. minutě. Lovětínský posunul před pokutovým územím míč na Gutwalda, ten mu obloučkem vrátil do běhu a Lovětínský z první mířil přesně k tyči. Šána v brance Bedřichova byl bez šance. Deset minut před koncem měl tutovku na noze Nechvátal, ale z malého vápna nechal vyniknout Šánu. Udeřilo proto na druhé straně. Chybu v rozehrávce Slavoje využil Lacina a znovu poslal svůj tým do vedení. Ani to však nebylo vše. V 83. minutě se řítil sám na gólmana hostí Herkner, ale byl v pokutovém území zezadu surově podražen a musel střídat. Hlavní rozhodčí po konzultaci s pomezním udělil bedřichovskému Marešovi červenou kartu a podruhé v utkání ukázal na značku pokutového kopu. Jeho exekuce se ujal opět Gutwald a i napodruhé se nemýlil. Minutu před koncem se obtočil kolem obránce hostí střídající Rod, ale bránící hráč jej stáhl za dres a po zásluze tak uviděl žlutou kartu. K míči se postavil Lovětínský. Technickou střelou obstřelil zeď, ale bohužel i levý horní roh Šánovi branky. V nastaveném čase už hosté žádné komplikace nepřipustili a z třešťského „letiště“ si odváží bod za remízu 4:4.

trenér Zdeněk Derganz k utkání:

„Do zápasu jsme sice vstoupili dobře, ale pak jsme svou nedůsledností a nedůrazem dovolil soupeři odskočit do dvoubrankového vedení. Po změně stran jsme byli lepší a věřil jsem, že vývoj utkání dokážeme otočit. Bohužel přišla další chyba a soupeř jí potrestal. Za týden v Dobroníně se musíme takovýchto chyb vyvarovat. Dobronínští jsou teď v laufu. Na jaře prohráli pouze jednou a z devíti soutěžních utkání mají skóre 40:12.“ 

Branky: 27.  a 84. Gutwald Jiří (oba p.k.), 56. Herkner Petr, 72. Lovětínský Michal – 15.  a 81. Lacina David, 30. Pojer Marek, 34. Grepl Tomáš

Rozhodčí: Beneš Jiří – Soukupová Věra, Vrzal Matěj 

Delegát FA: Bobek Josef

ŽK: 1:4

ČK: 0:1

Sestava: Pešta – Tausch, Novotný M., Kříž Jan (46. Lovětínský), Ivan – Kříž Jiří, Klaus (76. Budíček) – Nechvátal, Gutwald, Mareš – Herkner (84. Rod)