Ujaly se pouze dvě střely

Ujaly se pouze dvě střely

TJ Slavoj Eurotech Třešť – HFK Třebíč

2 : 0 (1 : 0)

Po středeční předehrávce s Novou Vsí u Nového Města na Moravě završili dorostenci anglický týden v sobotu 11. května 2019 utkáním s HFK Třebíč. V minulém zápase se mladíkům Slavoje konečně podařilo na jaře zvítězit po povedeném výkonu 3:1 a v sobotním utkání se snažili na tento výkon navázat a získat tak další výhru.

A to se jim vedlo hned od začátku utkání, kdy byli aktivnější a důraznější než soupeř z Třebíče. V 10. minutě se do velké šance dostal David Vondruška a Tomáš Rod, kdy nejprve Vondruška a následně Rod nastřelili hostujícího brankáře a na závěr této akce Vondruška napálil míč do břevna z vyložené šance. O 10 minut později se do další šance dostal Tomáš Fencík, který se dostal k balonu z pravé strany, ale své zakončení uspěchal a trefil pouze brankáře, který vytěsnil jeho střelu na roh. Za dalších 10 minut, tedy ve 30. minutě se Michal Kříž připomněl jako v předchozím zápase, kdy prošel po lajně do soupeřova vápna a přihrál míč Fencíkovi, ale jeho střela skončila mimo tři tyče. Tento tlak ale konečně vyústil ve vedoucí branku, kdy se po přistrčení míče od Vondrušky trefil v 32. minutě okolo brankáře z otočky útočník Tomáš Rod. V závěru 1. poločasu se po rohu dostal k hlavičce Milan Doležal, ale jeho pokus mířil těsně vedle branky a do kabin se tak šlo za stavu „pouze“ 1:0.

Druhý poločas probíhal podobně jako ten první, jen ubylo šancí na obou stranách. V 55. minutě si na centr Jiřího Kříže naskočil Adam Bečica, ale svou hlavičku nedokázal umístit přesně. Za dalších 10 minut se po slibně rozvíjející akci z pravé strany dostal po přiklepnutí Vondrušky do šance Vojtěch Jonák, ale jeho střela postrádala razanci. Klid na domácí kopačky přinesl až v 75. minutě opět Rod, kdy nejprve Ondřej Budíček aktivním napadáním vybojoval míč a následně vysunul Roda do samostatného úniku, který svou druhou brankou navýšil na 2:0. V dalších minutách už třešťští dorostenci branku nepřidali, přestože lépe kombinovali a byli aktivnější. Bohužel jejich kombinace postrádala kvalitu a klid ve finální fázi. V obraně ale dokázali bez větších problémů ubránit šikovné hostující hráče, a tak utkání skončilo vítězstvím našich 2:0.

Trenér Martin Mareš k utkání:

„V dnešním utkání jsme narazili na soupeře, který se snaží hrát kombinační a technický fotbal, což nám vyhovovalo. Navíc za hosty nastoupilo několik mladých hráčů, takže jsme dnes byli i důraznějším a silovějším týmem. Podařilo se nám navázat na středeční utkání, a to jak výsledkově, tak i herně. V zápase jsme vstřelili pouze 2 branky, což je málo na to, kolik jsme si vytvořili jasných brankových příležitostí. Pochvalu si naopak zaslouží celá obrana v čele s brankářem Adamem Pokorným, kdy se nám na jaře konečně podařila udržet nula.“

Branky: 33. a 75. Rod Tomáš

Rozhodčí: Karlík Ondřej

ŽK: 2:0

Sestava: Pokorný – Kříž M., Bečica, Doležal, Jirák (68. Kubát) – Vondruška (76. Prášil), Kříž J. (64. Veverka), Fencík, Jonák (85. Košťál), Budíček – Rod