Mnich vyzrál na celý Celtic

Mnich vyzrál na celý Celtic

TJ Sokol Mnich – TJ Slavoj Eurotech Třešť C

2 : 1 (1 : 1)

Předposlední výjezd k soutěžnímu utkání na hřiště soupeře mají za sebou fotbalisté třešťského Celticu. V rámci 15. kola IV. třídy Pelhřimovska sehráli v neděli 05. května 2019 své utkání na pomezí Jihočeského kraje a kraje Vysočina v malé obci Mnich 8 kilometrů západně od Kamenice nad Lipou.

Na asi nejhorším hřišti v soutěži dominovali od začátku důraznější domácí fotbalisté. Přesto si první vážnější příležitost vytvořili hosté, konkrétně posila z Benfici Jakub Šebesta. Jeho tvrdou přízemní střelu však mnichovský gólman Šimeček dokázal vyrazit mimo tři tyče. Z následného rohového kopu se už hosté prosadili, když míč do branky doslova dotlačil Tomáš Pěnička. Zhruba o pět minut později na hraně ofsajdu, avšak již v obranném pokutovém území fauloval stopér Milan Hochman a hlavní rozhodčí Kubát bez váhání ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil jeden z nejzkušenějších domácích hráčů Voda a nařízený pokutový kop s přehledem proměnil. Do poločasové přestávky sice měli hráči Celticu ještě několik náznaků příležitostí, ale žádná z nich se nepodařila dotáhnout až do gólového efektu.

Po změně stran pokračoval na nerovném terénu bojovný zápas bez výraznějších kombinací, zato se spoustou nakopávaných míčů. Po jednom takovém dlouhém nákopu za obranu se k míči dostal domácí Hron a Jindru Jindřicha v brance Celticu překonal podruhé. V závěrečné dvacetiminutovce hosté vrhly všechny své síly do útoku, ale i přes místy drtivý tlak vyrovnat nedokázali. Asi největší příležitost na vyrovnání měl František Svoboda. Jeho přímý volný kop z 35-ti metrů sice mířil přímo do šibenice, ale domácí brankář Šimeček jej dokázal vytáhnout na rohový kop. Ani z něj už hosté vyrovnat nedokázali , a tak si připsali druhou jarní porážku a opět na hřišti soupeře.

Branky: 21. Voda Miroslav (p.k.), 63. Hron Jan – 16. Pěnička Tomáš

Rozhodčí: Kubát Martin

ŽK: 0:1

Sestava: Jindřich – Růžička, Hochman, Rod, Nechvátal – Mikeš, Svoboda F., Kubů, Pešta A. – Pěnička T., Šmach – střídali hokejově: Vrátil, Šebesta, Novák Jan

Pokutový kop domácích (Jindra byl bez šance):

pokutový kop 1

pokutový kop 2

pokutový kop 3