Honzové zařídili polovinu branek

Honzové zařídili polovinu branek

TJ Slavoj Eurotech Třešť C – TJ Sokol Častrov

6 : 2 (4 : 1)

Třešťští „veteráni“ z Celticu tradičně atakují nejvyšší příčky IV. třídy Pelhřimovska a nejinak je tomu i v letošní sezóně. Před čtrnácti dny se jim na domácí půdě podařilo obrat o body lídra průběžné tabulky z Nové Cerekve (psali jsme zde) a naopak před týdnem podlehli doposud třetí Rohozné na jejich malé „louce“ (reportáž zde). Situace na medailových příčkách je tak dál dramatická. Dramatická zůstává i po uplynulém víkendu, neboť lídr z Nové Cerekve nedokázal na domácí půdě vstřelit branku B-týmu Plačkova a připsal si pouze bod za remízu 0:0. Ještě o podání hůře se vedlo přemožitelům Celticu z Rohozné. Ti nejen že nevstřelili branku, ale navíc šest krát inkasovali a z Mnichu si odvezli výprask 6:0. Jediným, kdo z vedoucí trojice naplno bodoval, tak byl třešťský Celtic.

V neděli 28. dubna 2019 se na fotbalovém hřišti v ulici Josefa Hory v Třešti představili proti domácímu Celticu fotbalisté Častrova. Od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího Tůmy se hrálo pohodové utkání. Hned ve čtvrté minutě se prosadila první ze dvou posil z Benfici Honza Šmach. Jen o chvíli později se mezi střelce zapsal navrátilec zpoza „velké louže“ a druhý Honza v sestavě Vrátil. A když se do poločasové přestávky trefil ještě Miška Vondrák a Lukáš Rod, bylo hostujícím hráčům jasné, že si z Třeště dnes body neodvezou. Přesto dokázal v závěru první půle zaznamenat čestný úspěch Sokola Filip Novotný.

Ve druhém poločase už domácí fotbalisté polevili. Přesto ještě dokázali přidat dvě branky. Po hodině hry se prosadil kapitán a opora zadních řad Celticu Stano Bartušek a čtvrthodiny před koncem se trefil i třetí Honza v sestavě Slavoje Novák. V úplném závěru musel ještě podruhé lovit míč ze své sítě Petr Císař, jenž byl pro toto utkání brankářskou jedničkou Celticu, neboť Jindra Jindřich byl pracovně mimo. Naprosto pohodové utkání tak skončilo výrazným vítězstvím domácích 6:2, které Celtic vrátilo do bojů o nejvyšší příčku. Na druhém místě průběžné tabulky tak nyní ztrácejí 2 body na Novou Cerekev. Naopak na třetí Rohoznou mají tříbodový náskok.

Branky: 4. Šmach Jan, 10. Vrátil Jan, 26. Vondrák Michal, 37. Rod Lukáš, 60. Bartušek Stanislav, 76. Novák Jan – 40. Novotný Filip, 84. Bečka Václav

Rozhodčí: Tůma Petr

ŽK: 1:2

Sestava: Císař – Nechvátal, Bartušek S., Hochman, Rod – Šmach, Beseda, Svoboda, Kubů – Novák, Vrátil – střídali hokejově: Jelínek M., Mikeš, Pešta, Vondrák, Bartušek R.