Na Bílou sobotu na Luka

Na Bílou sobotu na Luka

TJ Slavoj Eurotech Třešť B – SK Buwol Metal Luka nad Jihlavou B

2 : 0 (1 : 0)

Na Bílou sobotu, přesněji 20. dubna 2019 od 16:00 hod., se třešťském letišti odehrálo utkání 19. kola Okresního přeboru Jihlavska. Domácí Benfica, tedy rezervní tým Slavoje, zde změřil své síly s dalším rezervním týmem. Po týden staré výhře na hřišti dobronínského Béčka, tentokrát přivítali záložní tým z SK Buwol Metal Luka nad Jihlavou.

Naše Benfica měla soupeři co vracet z podzimního boje v Lukách, kde schytala výprask 3:0. Buwol Metal prošel přes zimní přestávku velkou hráčskou obměnou a na jaře se zatím hodně trápí. Ve třech dosavadních utkáních utpěl tři porážky s celkovým nelichotivým skóre 4:19. To se potvrdilo i v Třešti, kde se dostali pouze do jediné brankové příležitosti, kterou po vzoru sběrače shotoutů Petra Čecha vychytal Šebesta. Ten se následně po zbytek zápasu proměnil v podavače míčů. První poločas Benfica vyhrála díky pěknému lobu Vondráka, který se probouzí ze zimního spánku stejně jako medvědi v jarních rozbřescích, kdy budou vyhledávat svoje medvědice k páření. Možná proto se Vondrák trefil do sítě soupeře obdobně jako v minulém zápase.

Druhý poločas zatlačili domácí svého soupeře až na hranici šestnáctky. Zhruba po hodině hry si před hostujícím pokutovým územím převzal míč atlet Pavel Svoboda, oběhnul dva loucké kužely a ten třetí mu přišlápl nohu. Hlavní rozhodčí nezaváhal, hned odpískal a ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil nejmladší ze sourozenců Svobodových Jaromír, penaltu bezpečně proměnil a dal tak klid už tak klidnému zápasu. Hosté poté rezignovali a kdyby rozhodčí zápas ukončil v 80. minutě, nikdo by neřekl ani popel.

Branky: 15. Vondrák Michal, 63. Svoboda Jaromír (p.k.)

Rozhodčí: Petrlík Ladislav – Bílý Tomáš

ŽK: 0:1

Sestava: Šebesta – Svoboda J., Kubala, Doležal, Gregor – Šmach, Svoboda P., Novák, Pittner (K) (64. Herkner J.) – Vondrák (84. Pešta A.), Švejda