Vysvlečeni donaha

Vysvlečeni donaha

SK Rohozná – TJ Slavoj Eurotech Třešť C

2 : 0 (1 : 0)

Dvě těžká utkání během týdne, čekala na třešťský Celtic ve IV. třídě Pelhřimovska. Minulou neděli dokázali jeho hráči, i díky dvěma povoleným posilám z Benfici, porazit lídra soutěže z Nové Cerekve. O šest dní později, přesněji v sobotu 20. dubna 2019 sehráli své soutěžní utkání na půdě průběžně třetí Rohozné. Tentokrát se ale museli obejít bez posil (Benfica totiž tou dobou hrála své soutěžní utkání v Třešti). Průběh utkání pro Vás shrnul nestor v sestavě hostí – Luboš Veselý.  

K sobotnímu zápasu o Velikonocích zavítal Celtic do Rohozné, kde se vždycky hrály tvrdé zápasy s vysokým nasazením. Stylu domácí hry – nakopnout dlouhý míč dopředu, kde se o něj porvou důrazní mladí útočníci – vyhovuje nekvalitní hrbolaté hřiště, kde o zranění v podobě podvrtnutých kotníků není nouze.

Hosté přijeli v sestavě, která přesně odpovídá soupisce „céčka“, navíc chyběli Martin Kubů, Petr Beseda, Zdeněk Vašek či Miroslav Maryška. A s krutou realitou se odhalil skutečný stav připravenosti a schopností mužstva. Nechci hanět naši hru, rozebírat jednotlivce, individuální chyby či výkony, to určitě ne. Až na Jindru v brance, který většinou podává kvalitní výkony, a i tentokrát několikrát tým podržel nad vodou, se ostatní prostě neprosadili. Každý hraje to, na co má. Bylo jasně vidět, že bez posil z dorostu (v sobotu obětavě přijeli pomoct dva dorostenci, když skončili zápas v Polné, a díky nim bylo možno vystřídat a odpočinout si) nebo z „béčka“ se samotný kádr Celticu dneska už neobejde. Je to přirozené, nikomu léta nestojí…  

K samotnému zápasu. Po úvodním tlaku domácích, kdy slibně se vyvíjející akce zatím zvládali přerušovat bránící hosté v čele s Jindřichem, se hra více méně vyrovnala, nicméně Celtic nevyslal na branku domácích jedinou střela – a bylo tomu tak po celý zápas s výjimkou trestného kopu Franty Svobody, který gólmana aspoň trochu vystrašil. Agilní Rohozná neustále podnikala protiútoky do stále otevřenější obrany Celticu, až se nakonec ve 44. minutě prosadil Štefl, a s notnou dávkou štěstí vsítil první branku.

V druhém poločase pokračovala snaha domácích o překonání hostující obrany, ale všechny pokusy končily i díky jejich fotbalové naivitě a nezkušenosti zmarem. Jedinou výjimkou byla 78. minuta, kdy se ve vápně nejlépe zorientoval Nedbal a stanovil výsledné skóre na 2:0, což bylo pro hosty vzhledem k průběhu hry vlastně milosrdné.

Zápas dvou týmů ze špičky tabulky moc pěkné fotbalové podívané nenabídl, ani jeden z celků své ambice nepotvrdil – domácí na to neměli fotbalově, Celtic fyzicky.

Branky: 44. Štefl Václav, 78. Nedbal Jakub

Rozhodčí: Ryšánek Zbyšek

ŽK: bez karet

Sestava: Jindřich Jindřich – Lubomír Veselý, Stanislav Bartušek (K), Milan Hochman, Jiří Nechvátal – Zbyněk Růžička, Lubomír Mikeš, František Svoboda, Lukáš Rod – Roman Bartušek, Jan Janák – hokejově střídali: Miroslav Jelínek, Michal Kříž, David Vondruška