Velikonoční nadílka Kamenice

Velikonoční nadílka Kamenice

TJ Slavoj Eurotech Třešť – TJ Slovan Kamenice nad Lipou

0 : 4 (0 : 3)

Letos podruhé na domácí půdě se v soutěžním utkání představili fotbalisté A-týmu Slavoje. V rámci 19. kola I.A třídy Kraje Vysočina skupiny A na Velikonoční neděli 21. dubna 2019 přivítali na svém hřišti celek z Kamenice nad Lipou. Třešťští fotbalisté by se v případě vítězství posunuli již na 6. příčku průběžné tabulky, právě před svého soupeře.

Do první příležitosti se dostali ve 12. minutě domácí, jmenovitě Herkner, který se řítil do šestnáctky Slovanu, byl však na její hranici faulován a hlavní rozhodčí nařídil přímý volný kop. Míč si postavil Marek Novotný, ale tvrdou střelou pouze vytloukl zeď. O minutu později dostali totožnou příležitost hosté a kamenický Filípek s ní naložil mnohem lépe. Z půlkruhu zakroutil míč přímo do šibenice Peštovy branky. Vedoucí branka hostující tým nakopla a vnesla klid na jejich kopačky. Dobře bránili a třešťské fotbalisty nepouštěli na dostřel své svatyně. Výjimkou byl volej Jirky Kříže zpoza šestnáctky, kde ho zpětnou přihrávkou našel po levém křídle nabíhající Mareš. Brankář Votápek však zasahovat nemusel. Ve 29. minutě zahrávali fotbalisté Slovanu přímý volný kop od půlící čáry. Pro centrovaný míč do šestnáctky si sice šel gólman Pešta, ale nechal se předskočit hostujícím Hadravou, jenž hlavou míč prodloužil mimo dosah rukavic domácího brankáře. Ještě jednou se více než stovce přihlížejících diváků ukázal hostující Filípek. Ve 36. minutě si navedl míč na půlkruh a prakticky totožnou střelou, jako při úvodní brance rozvlnil síť za Peštou potřetí.

Před nástupem do druhé půle udělal trenér domácího Slavoje Zdeněk Derganz hned tři změny v sestavě. Útočnou sílu posílil zkušený Pavel Svoboda, střed hřiště pak ještě zkušenější Lovětínský. Obrannou řadu pak vyztužil Kubát. Bohužel to ale byli opět hosté, kdo se dokázal gólově prosadit. V 56. minutě dostal před šestnáctkou Slavoje dostatek času a prostoru kamenický Zahradník, využil vyššího postavení gólmana Pešty a napodobil svého spoluhráče Filípka. Třetí výstavní branka v utkání znamenala vedení Slovanu už o čtyři góly. Domácím fotbalistům nelze upřít snahu. Prakticky po celý druhý poločas do svého soupeře bušili, ale jejich střelecké pokusy mířily mimo tři tyče a nebo je dokázali dobře bránící hosté zablokovat. A když už míč konečně pronikl až k brance, pak byl vždy na svém místě gólman Votápek. Brankou tak neskončily střely Mareše, Lovětínského či Tausche. V závěrečné desetiminutovce už hosté fyzicky odpadli a útoky Slavoje zastavovali pouze za cenu faulu. Hlavní rozhodčí několikrát musel za nevybíravé zákroky udělit žlutou kartu, která ale z našeho pohledu byla „hodně oranžová“. Z následných přímých volných kopů se nedokázal prosadit ani Svoboda, či Lovětínský. Remízové utkání tak pro domácí skončilo krutým debaklem 0:4.

trenér Zdeněk Derganz k utkání:

„Nemyslím si, že bychom dnes byli horším týmem a rozhodně jsme si nezasloužili tolik prohrát. Bohužel hosté se dnes trefovali až neskutečně. Nepamatuji si žádný zápas na této úrovni, kde by se jeden tým trefil 3x přesně do šibenice. Na druhou stranu bychom ale měli být schopni takovým střelám zabránit a to se dnes nestalo. Byli jsme málo důrazní před vlastní šestnáctkou, ale i v té soupeřově.“  

Branky: 14. a 36. Filípek Tomáš, 29. Hadrava Tomáš, 56. Zahradník Tadeáš

Rozhodčí: Krondráf Jan – Půlpán Ondřej, Holub Radim

ŽK: 2:4

Sestava: Pešta – Tausch (75. Budíček), Novotný M., Kříž Jan, Lašan (46. Kubát) – Nechvátal, Kříž Jiří (79. Rod) – Klaus (46. Svoboda P.), Gutwald (46. Lovětínský), Mareš – Herkner