„Nehrálo se v rukavičkách“

„Nehrálo se v rukavičkách“

TJ Slavoj Eurotech Třešť – SK Pernštejn Nedvědice

0 : 1 (0 : 1)

Po náročném venkovním zápase ve Ždírci nad Doubravou čekal třešťské dorostence další nepříjemný soupeř. Tím byl vedoucí celek KP Dorostu Nedvědice. Ty Slavoj přívital v neděli 14. dubna v 15:30 na svém „letišti“. Jedná se o dva týmy, které v dosavadním průběhu soutěže inkasovali nejméně ze všech (Třešť 16 branek, Nedvědice 17).

Úvod utkání byl velice podobný tomu předchozímu, které Slavoj odehrál. Důrazní hráči hostí se dostávali do šancí dlouhými nákopy, jenž však dokázala domácí obrana zneškodnit. V 8. minutě měli Nedvědice výhodu rohového kopu, při kterém zaspala obrana i brankář David Vondruška. Společně nedokázali zabránit centru do malého vápna a zakončení osamoceného hostující hráče. Ve zbytku poločasu sice domácí brankář několikrát třešťské dorostence podržel svými zákroky, ale ti si v útoku počínali podobně jako v minulém zápase, tedy nepříliš efektivně. Jediná šance ke skórování se naskytla po dlouhém míči z kopaček Jiřího Kříže na velké vápno, kde v těžké pozici střílel Tomáš Rod. Jeho pokus byl ale tečována na roh, jinak by nesjpíše skončil v hostující bráně.

Do druhého poločasu nastoupili hráči Třeště v pozměněném rozestavení a svého soupeře téměř nepustili do šance. Bohužel se však ale také do skoro žádné nedostali. Hra byla často přerušována po hrubých zákrocích důrazně hrajících hostů. Domácí se jim v tom bohužel v určitých momentech snažili vyrovnat. Jediná gólová příležitost, která stojí za zmínku, byla šance v níž se opět zjevil Tomáš Rod. Ten však v těsné blízkosti nedokázal usměrnit míč svou hlavou mezi tři tyče. Několikrát se směrem k hostující bráně řídil středem hřiště Jiří Kříž. Domácí ho přitom nedokázali zastavit jinak, než za cenu faulu. Ani jedna ze standardních situací však k brance nevedla, a tak třeťští dorostenci vyšli opět naprázdno, znovu se stejným výsledkem – prohrou 1:0.

Trenér Martin Mareš k utkání:

„Sice jsme hráli s prvním týmem tabulky, přesto jsme dnes měli na nějaké body dosáhnout. Nepovedl se nám vstup do utkání, kdy jsme zbytečně inkasovali. Hosté byli důrazní, zároveň dobře rychlostně a silově vybavení, ale s tím jsme se dokázali celkem dobře vyrovnat. Oproti minulému zápasu jsme byli více ve hře a drželi balon na svých kopačkách, ale bohužel jen na vlastní polovině. Na útočné polovině máme problémy v kombinaci a nepodporujeme útočníky, kteří jsou zde často osamoceni. Rozhodně jsme dnes měli na víc a prohra nás hodně mrzí. V dalším utkání cestujeme do Polné, což bude opět velmi náročné utkání. Věřím však, že se konečně dočkáme prvních jarních bodů.“

Branky: 8. Pachlopník Jan

Rozhodčí: Dušovský Jiří

Sestava: Vondruška – Doležal, Novotný, Bečica – Jirák (76. Kubát), Fencík, Kříž Jiří, Jonák (79. Košťál), Budíček (81. Kříž M.) – Veverka (78. Krafka), Rod