Bylo to zasloužené

Bylo to zasloužené

TATRAN Ždírec nad Doubravou/Víska –  TJ Slavoj Eurotech Třešť

1 : 0 (0 : 0)

K prvnímu mistrovskému utkání vyjiždelí naši dorostenci v sobotu 6. dubna, kde se ve 12:30 utkali se Ždírcem nad Doubravou. Do zápasu nemohli pro zranění, či povinnosti v A týmu zasáhnout Jiří Kříž, Marek Novotný, Adam Pokorný ani Michal Kříž. Navíc hráli ten samý den i žákovská mužstva. Přesto se díky pomoci jednoho z rodičů dopravili na lavičku Ondřej Pátek, Kurt Krafka a Vojtěch Jirák, kteří do utkání rovněž zasáhli.

Jak nepříjemný dnes čeká dorostence soupeř se ukázalo hned od prvních minut, když na ně okamžitě nastoupil. Od úvodního hvizdu se hrál tvrdý a nervózní zápas, což podpořili svým výkonem i rozhodčí, kteří měli sice utkání na starost, ale téměř vůbec do něj nezasahovali. To našim dorostencům nevyhovovalo a tak se v prvním poločase dostali v určitých momentech pod tlak soupeře. Díky brankáři Vondruškovi a dobře bránícím hráčům se však podařilo udržet nerozhodný stav 0:0. Za zmínku stojí jediná akce hostí, která byla i největší příležitostí ke vstřelení branky v zápase. Po pěkné kombinaci středem dostal míč do křídelního prostoru Tomáš Rod a centrem do pokutového území vybídl ke skórování Ondřeje Budíčka, který však ve velké šanci těsně přestřelil branku.

Druhý poločas přinesl mírné zklidnění a díky tomu se hráči Slavoje začali dostávat více do hry. Oproti prvnímu poločasu začali využívat celou šířku hřiště a díky tomu se zlepšila kombinační hra celého týmu. Nedokázali však své příležitosti dotáhnout do konce a všechny akce končili před vápnem, nebo za brankou soupeře. Ten bohužel dokázal vsítit jediný gól zápasu. Jak tomu bylo po celý zápas, využily k tomu nakopnutého míče. Ze standardní situace z poloviny hřiště vyslali dlouhý míč, po kterém si slabší chvíli vybral do této doby dobře chytající Vondruška. Kromě něj však zaspala i obrana když nepokryla náběh dvou hostujících hráčů a domácí se tak dostali do vedení. Postupem času vrhli hráči Slavoje téměř všechny síly do útoku, ale soupeř bránící téměř v 11 před vlastním vápnem je již k ničemu nepustil. První jarní mistrovské utkání tak pro dorostence Třeště skončilo prohrou 1:0.

Komentář trenéra Martina Mareše k utkání:

„Bohužel podle předpokladů jsme odehráli zápas na vedlejším malém hřišti, což naší hře samozřejmě nevyhovovalo. Na podobném terénu a hřišti se kombinační fotbal hraje opravdu těžko, ale v určitých momentech jsme se o to alespoň pokoušeli. Když už jsme přežili několik příležitostí soupeře, mohli jsme vstřelit branku z jediné naší šance, ale bohužel. V druhém poločase jsme inkasovali po chybě obrany, další šance jsme si už nevytvořili a výsledek utkání nejspíše odpovídá průběhu. Příští týden hrajeme těžké utkání s prvním týmem, ale věřím ve zlepšenou hru celého týmu, i jednotlivých hráčů. Hrajeme doma, což by nám a naší hře mělo vyhovovat.“

Branky: 67. Běhounek Matěj

Rozhodčí: Půlpán Ondřej, Krejčí Vlastimil, Soukupová Věra

ŽK: 2:2

Sestava: Vondruška – Kubát Š. (70. Košťál), Bečica, Doležal, Jirák (77. Pátek) – Jonák (89. Zedník), Fencík, Kantor (65. Krafka), Veverka, Budíček – Rod