Celtic řádil v Rychnově

Celtic řádil v Rychnově

TJ Sokol Vyskytná – TJ Slavoj Eurotech Třešť C

1 : 7 (0 : 2)

V úvodním jarním kole IV. třídy Pelhřimovska měli hráči třešťského Celticu nastoupit v neděli 7. dubna 2019 na hřišti ve Vyskytné. Protože však jejich fotbalový areál a především hrací plocha právě prochází rekonstrukcí, utkali se oba soupeři už o den dříve, tedy v sobotu 6. dubna a to na hřišti v Novém Rychnově.

Do prvního poločasu oba celky vstoupily velmi aktivně. Ani na jednom z nich nebyla znát zimní pauza. Do první velké šance se dostali nejprve domácí, ale nepřesné zakončení je trápilo od úvodních minut. A tak to byli hosté, kdo se ve 14. minutě dokázal jako první prosadit. Jmenovitě to byl František Svoboda, jehož představení však touto brankou nekončilo. Další příležitosti měli opět domácí, ale buď zakončovali mimo nebo jim gól nepřál fantasticky chytající Jindřich Jindřich. Další, kdo mohl měnit skóre, byl Roman Bartušek, který si během pěti minut dvakrát skvěle naběhl za obranu domácích, ale bohužel ani jeden jeho únik brankou neskončil. Ve 38. minutě si za obranou hostí počíhal František Svoboda na rychle hozený aut od Lubomíra Mikeše a dostal se před brankáře Drahného, kterého nachytal na přední tyči 0:2.

Do druhé půle tak vstupovali hosté za dvoubrankového vedení a vlétli do ní jako uragán. Nejprve se Míra Maryška probil k míči mezi dvěma hostujícími obránci, aby následně propálil gólmana domácích – 48. minuta 0:3. Zhruba po hodině hry házel aut Krejčí a Mikeš si pokryl balon před domácím obráncem, aby následně pod sebou našel ve vápně nabíhajícího Besedu, 0:4. Už na 0:5 zvyšoval Mikeš sám po individuální akci mezi domácí obranou. Beseda si mohl připsat druhý gól, když byl v pokutovém území faulován a sám si míč postavil na penaltový puntík. Jenže opět se potvrdilo otřepané fotbalové pravidlo, že faulovaný hráč nemá kopat penaltu, a brankář Drahný ji Besedovi lapil. Skvěle hrající Kubů ve středu zálohy poslal v 74. minutě do úniku střelce Svobodu a ten tak zpečetil svůj hattrick. Hráči Vyskytné se čestného úspěchu dočkali v 85. minutě, když využili nedorozumění mezi Standou Bartuškem a gólmanem Jindřichem a korigovali na 1:6. Definitivní podobu výsledku dal v 90. minutě Mikeš a uzavřel tak účet utkání na 1:7.

Branky:  85. Souček Libor – 14., 38. a 75. Svoboda František, 68. a 90. Mikeš Lubomír, 48. Maryška Miroslav, 64. Beseda Petr,

Rozhodčí: Tůma Petr

ŽK: 2:2

Sestava: Jindřich – Rod, Bartušek S., Hochman, Růžička – Svoboda F., Kubů, Beseda, Mikeš – Krejčí, Bartušek R. – střídali Maryška a Janák