Ohlédnutí za přípravou dorostu

Ohlédnutí za přípravou dorostu

Příprava třešťských dorostenců začala stejně jako A týmu, tedy v půlce ledna. Během přípravy se hráči scházeli 3krát týdně k tréninkovým jednotkám a odehráli 4 přípravná utkání. Do přípravy se zapojili také někteří hráči z žáků, které v následující sezoně čeká přechod do dorostenecké kategorie. Naopak někteří hráči se zapojili do přípravy a zápasů A týmu, aby si začali zvykat na mužský fotbal, který je oproti dorosteneckému mnohem náročnější. Některé tréninkové jednotky měli hráči z dorostu spojené s muži, což je určitě pozitivní zkušenost do budoucnosti.

Do přípravy se zapojilo celkem 17 hráčů, v jednom zápase jsme vyzkoušeli i tři hráče z Batelova. Přípravné zápasy dorostenci odehráli s týmy, které hrají nižší soutěž I. A třídu, přesto ale každé utkání splnilo svůj účel. Zápasy se podařily výsledkově, ale především i herně, až na pár situací a momentů.

Zápasy:

Slavoj Třešť – TJ Sokol Dobšice  4:1
Branky:  Kurt Krafka 2x, Vojtěch Jonák, Ondřej Budíček

Slavoj Třešť – Počátky-Žirovnice  4:3
Branky:  Marek Novotný, Martin Plachý, Tomáš, Rod, Kurt Krafka

Slavoj Třešť – SK Telč  5:3
Branky:  Tomáš Rod 5x

Slavoj Třešť – Centropen Dačice  3:2
Branky:  Tomáš Rod 2x, Martin Veverka

Hráči v přípravě: David Vondruška, Adam Pokorný, Lukáš Zedník, Štěpán Kubát, Marek Novotný, Milan Doležal, Michal Kříž, Tomáš Fencík, Jiří Kříž, Tomáš Rod, Martin Veverka, Vojtěch Jonák, Jakub Košťál, Martin Prášil, Vojtěch  Jirák, Kurt Krafka, Ondřej Pátek. Z Batelova: Vojtěch Kšír, Michael Klinka a Martin Plachý.

 

Komentář nového trenéra Martina Mareše:

„Přípravu hodnotím převážně pozitivně. V průběhu se nám bohužel nevyhnula zranění nebo onemocnění, což se samozřejmě podepsalo na docházce, ale i tak si hráči zaslouží pochvalu za pracovitost během tréninků a zápasů. V přípravě se nám podařilo vstřelit v každém zápase několik branek, nicméně v soutěži to bude něco jiného a náročnějšího. Navíc se občas budeme muset obejít bez některých hráčů, kteří už nastupují za A tým a nahradit je bude velmi těžké. V týmu je ale dostatek kvalitních hráčů, kteří by měli starší hráče nahradit a také kluci z žáků, kteří s námi absolvovali přípravu a budou mít tak možnost si postupem času zvyknout na přechod do starší kategorie.“