Slabý výkon, ale body se počítají

Slabý výkon, ale body se počítají

SK Kostelec – TJ Slavoj Eurotech Třešť

2 : 3 (1 : 2)

Také druhé jarní soutěžní utkání sehrál A-tým mužů třešťského Slavoje na hřišti svého soupeře. Po týden staré těsné porážce ve Štokách u Jihlavy se jeho hráči představili v sobotu 30, března 2019 na hřišti dalšího celku z Jihlavska. V sestupem ohroženém Kostelci, je však čekal těžký úkol. Malé hřiště v kombinaci z houževnatými a důraznými hráči domácího celku věstili, že se bude jednat o bojovné utkání s minimem brankových příležitostí. Přesto se necelá stovka diváků (většinou fanoušků hostujícího celku) dočkala hned pěti branek.

Ale pěkně od začátku. O úvodní vzrušení se postarali už v 6. minutě fotbalisté Slavoje. Po levém křídle si naběhl Mareš, před pokutovým územím domácích našel pod sebou Jirku Kříže, ale jeho střela mířila těsně nad branku. O tři minuty později udeřilo na druhé straně. V šestnáctce Slavoje se prosadil Číhal a poslal svůj tým do vedení. Hosté srovnali ve 23. minutě. Nechvátal poslal dlouhý míč za obranu, kam si nabíhal rychlonohý Herkner. V souboji přetlačil domácího gólmana a přízemním centrem našel před brankou Mareše, pro kterého nebyl problém doklepnout míč do odkryté branky 1:1. Vzápětí museli hosté nuceně střídat. U postranní čáry zůstal ležet Lupač a po krátkém ošetření bylo jasné, že to dál nepůjde. Na hřiště se tak už po necelé půlhodině hry dostal zkušený Lovětínský a hned se postaral o obrat ve skóre. Před domácím pokutovým územím narazil míč Herknerovi a ten přízemní střelou mířil přesně k levé tyči Plavcovy branky. V závěru první půle ještě zahrozili kostelečtí, ale skóre už se nezměnilo.

Do druhého poločasu vstupovali domácí s vědomím, že stačí jedna povedená akce a jsou zpět ve hře o body. A na hřišti to bylo vidět. Od úvodních minut druhé půle zatlačili hosty na jejich obranné polovině, ale do koncovky se dostávali jen těžko, a když pak bylo jejich zakončení dosti nepřesné. Výjimkou byla tvrdá střela Maška, která ale pouze vyprášila rukavice gólmana Pešty. Fotbalisté hostujícího Slavoje v této fázi utkání působili nervozním dojmem. Míče jim odskakovali, kazili jednoduché přihrávky a díky těmto zbytečným ztrátám dostávali kostelecké na koně a ti se hnali za vyrovnáním. To se jim také podařilo v 66. minutě. Po pravém křídle zatáhl míč Číhal, přešel přes Kubáta a posunul před branku na dobře postaveného Maška. Mašek ač tísněn, dokázal míč zkrotit a z otočky propálil Peštu v brance Slavoje. Z vyrovnání se domácí radovali pouhých šest minut. Lovětínský viděl v dobrém náběhu Tausche, posunul mu míč do ulice, ale na hranici šestnáctky jej nedovoleně zastavil stopér kosteleckých Fejt. Hlavní rozhodčí odpískal faul a po krátké konzultaci s pomezním ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil kapitán modrobílých Gutwald a s přehledem vrátil Slavoji vedení. V závěru dostali výhodu pokutového kopu rovněž domácí fotbalisté, když brankář Pešta při obranném zákroku fauloval Maška. Sám faulovaný se ujal exekuce, ale Pešta v brance Slavoje je pokus zlikvidoval. 

trenér Zdeněk Derganz k utkání:

„Dneska to z naší strany nebylo povedené utkání. Především ve druhé půli se nám vůbec nedařila kombinace, dělali jsme spoustu individuálních chyb jak v rozehrávce, tak při bránění. Oproti minulému týdnu to byla o 100% horší hra, ale paradoxně si, na rozdíl od Štok, vezeme tři body. Za týden se představíme poprvé na domácí půdě. S posledním týmem tabulky Pacovem musíme jednoznačně bodovat naplno.“

Branky: 9. Číhal Martin, 66. Mašek Petr – 23. Mareš Martin, 28. Herkner Petr, 72.(p.k.) Gutwald Jiří

Rozhodčí: Burian Vít – Rygl Luboš, Jonáš Petr

Delegát FA: Fridrichovský Miroslav

Sestava: Pešta – Tausch, Kubát (67. Novotný M.), Kříž Jan, Lupač (27. Lovětínský) – Nechvátal (78. Klaus), Kříž Jiří – Ivan, Gutwald (84. Budíček), Mareš – Herkner (90. Fencík)