Krutá porážka v přípravě

Krutá porážka v přípravě

TJ Slavoj Eurotech Třešť – SK Kouty

0 : 5 (0 : 3)

K dalšímu přípravnému utkání před jarní částí sezóny si muži Slavoje pozvali druhý celek průběžné tabulky I.A třídy skupina B. Hosté z Kout v průběhu podzimu ve 13-ti soutěžních utkáních inkasovali pouze 18 branek, což je třetí nejlepší obrana, ale zároveň jsou se 35 brankami druhé nejlépe útočící mužstvo. Oba tyto aspekty potvrdili v sobotu 2. března 2019 na umělé trávě v Třešti v souboji s domácími fotbalisty.

Hráči Slavoje nastoupili k utkání v hodně okleštěné sestavě. Z různých důvodů chyběli Herkner, Kantor, Gutwald, Lupač, Krejčí, Veselý či gólman Pešta. Přesto to byli oni, kdo si vytvořil první brankovou příležitost. V 6. minutě si na rohový kop Pavla Svobody naskočil Marek Novotný, ale jeho pokus hlavou skončil pouze na spojnici břevna a tyče. Po čtvrthodině hry v malém pokutovém území zaváhal brankář Bečica (do branky se vrátil po zranění téměř po roce – pozn. redakce) a hostující útočník v krkolomné pozici poslal svůj celek do vedení. Tou dobou už na hřišti v třešťském dresu chyběl Pavel Svoboda, jenž si natáhl tříslo, a utkání tak pro něj předčasně skončilo. Jednoduše hrající hosté se stále častěji dostávali na dostřel domácí branky a po půlhodině hry po zásluze navýšili vedení. Když se pak v úplném závěru prvního poločasu prosadil dělovkou na přední tyč další hráč soupeře, odcházeli domácí do kabin hodně skleslí.

Do druhého poločasu nahradil Adama Bečicu v brance Slavoje další Adam, tentokrát Pokorný. Jinou změnu v sestavě už trenér Derganz udělat nemohl jednoduše proto, že lavička náhradníků Slavoje už zela prázdnotou. Rovněž v průběhu druhé půle se domácí fotbalisté trápili. Nedařil se jim přechod do útočné fáze. Hráči často kazili i jednoduché přihrávky, čehož dokázali hosté využít a po jedné brejkové situaci navýšili vedení už na rozdíl čtyř branek. V závěrečné dvacetiminutovce už hosté, vědomi si svého náskoku, polevili a dovolili domácím několikrát nebezpečně ohrozit jejich branku. Do zakončení se dostali Ivan, Mareš či Lovětínský, ale obrana Kout v čele s gólmanem však byla neprostupná a žádný míč za svá záda nepustila. Naopak v úplném závěru po další chybě v rozehrávce uzavřeli hosté účet utkání na konečných 0:5 z pohledu domácích.

trenér Zdeněk Derganz k utkání:

„Dneska nebudu hodnotit výsledek, o ten v přípravě nejde. Horší je to s předvedenou hrou. V rozehrávce děláme spoustu individuálních chyb, přechodovou fázi řešíme mnohdy složitě, nepřesně kombinujeme, hra po křídlech se nám nedaří a zakončení taky nestojí za řeč. Herkner, Kantor i Pavel Svoboda jsou zranění a tak nám v tuto chvíli chybí hráč do koncovky. Máme ještě tři týdny do soutěže a já věřím, že se naše hra zlepší. Čeká nás však hodně práce.“  

Rozhodčí: Beseda Petr- Vondruška David, Jelínek Roman

Sestava: Bečica (46.Pokorný) – Novotný M., Kříž Jan, Svoboda J. (35. Lovětínský), Kubát – Nechvátal, Kříž Jiří – Ivan, Mareš, Tausch – Svoboda P. (15. Lašan)