Silvestrovské derby pojedenácté

Silvestrovské derby pojedenácté

Již druhou desítku silvestrovských derby příznivců nejslavnějších pražských S zahájili v pondělí 31. prosince 2018 současní či bývalí fotbalisté třešťského Slavoje na hřišti s umělým povrchem v Barvířské ulici. Jedenáctý ročník tohoto tradičního klání provázelo krásné, téměř jarní, počasí. Na hrací ploše neležela ani jediná sněhová vločka a z modré oblohy aktéry duelu olizovaly sluneční paprsky.

V předchozích deseti ročnících se hned šestkrát příznivci obou celků rozešli smírně. Fotbalisté Sparty Třešť dokázali zvítězit třikrát, naopak „sešívaní“ si připsali pouze jediný triumf a to hned v premiérovém ročníku. Tuto nelichotivou bilanci chtěli příznivci Slavie letos změnit a tak na hřiště vyběhli v té nejsilnější možné sestavě, tedy včetně Jirky Gutwalda, kterého pro toto derby zapůjčil sešívaným Baníček na hostování. To „letenští“ se vydali cestou omlazování. Chybějící opory Derganze, Lupače, Kubalu, či Noska zastoupili mladí dorostenci. 

Vstup do utkání vyšel lépe Spartě, kterou poslal do vedení z penalty (dle pravidla tři rohy = penalta – pozn. redakce) hrdý sparťan Michal Krejčí. Slávisté ale postupně převzali otěže zápasu a brzy průběžný stav otočili. V jejich prospěch hrála hlavní roli především zkušenost, méně chyb v rozehrávce a přesnost zakončení. Sešívaní postupně navyšovali náskok a až v závěru dovolili letenským snížit. Přesto z toho nakonec pro fotbalisty v rudém dresu byla krutá porážka 4 ku 11, která jenom umocnila, z pohledu Sparty, nepovedenou podzimní část sezóny.

Na závěr si hráči obou celků přátelsky potřásli rukama, společně se vyfotili a popřáli přihlížejícím divákům, kterých se i přes příznivé počasí sešlo letos o něco méně, vše nejlepší do nového roku. Zároveň slíbili, že se za rok opět sejdou, tentokrát již na 12. silvestrovském derby.

Pro ty z Vás, kteří si o silvestrovském dopoledni nenašli na hřiště v Barvířské ulici cestu (a nejen pro ně) nabízíme pár fotopostřehů od Báry Bartuškové zde.