"Jarní" odveta se Benfice vydařila

„Jarní“ odveta se Benfice vydařila

1.FC Batelov – TJ Slavoj Eurotech Třešť B

2 : 3 (1 : 0)

Zatímco Krajské fotbalové soutěže už se uložily k zimnímu spánku, ty Okresní na Jihlavsku měli v plánu ještě předehrávku prvního jarního kola. Počasí bylo na tuto dobu přívětivé, a tak mohli fotbalisté třešťské Benfici v sobotu 10. listopadu 2018 vyběhnout na hřiště v Batelově k odvetě proti místnímu týmu, jenž vévodí celé soutěži.

Vzhledem k tomu, že úvodní podzimní kolo bylo přeloženo až na závěr podzimní části soutěže, střetli se v rámci Okresního přeboru oba soupeři během sedmi dnů podruhé (něco jako play-off ligy mistrů). Hosté chtěli odčinit výsledek z domácí půdy a snažili se o aktivnější hru. Bohužel se to v první půli příliš nedařilo, dobře začínající akce končily většinou mimo bránu nebo odkopem domácích obránců. Po jedním takovém nákopu se do rychlého protiútoku dostali domácí a hlavičkující osamocený Vostál naštěstí našel dobře postaveného Šebestu na brankové čáře. Ten se blýskl ještě jednou o pár minut později, kdy se na něj řítil zcela sám Blaško, ale hostující Šebesta předvedl jistý zákrok a brance zabránil. Bohužel i tak Batelov odcházel do šatny s jednobrankovým vedením. Vostál si navedl míč do šestnáctky soupeře, kde se srazil s Gregorem, který pouze zůstal stát. Šikovný Vostál předvedl skok plavmo, rozhodčí Svoboda jeho pád ohodnotil jako faul hostující obrany a ukázal na penaltový puntík. Míč si postavil sám Vostál a sebevědomě zakončil.

Ve druhé půli už Třešť neměla co ztratit a tak hru více otevřela a hrála ofenzivněji. Tato taktika začala přinášet hodně slaďoučké ovoce, neboť se podařilo vyrovnat po pěkné kombinační akci na jejímž konci byl důrazný Šmach. Střídající hráč, jenž vyběhl na trávník až do druhé půle, když vystřídal Vondráka, byl i u druhého gólu hostí. Rohový kop z levé strany zahrál „par excellence“ a Mareš jen nastavil své čelo ve směru sítě za bezmocným Chábem z Batelova. Zcela zaskočený Batelov se sotva dostával na polovinu soupeře, což potvrzuje i hláška domácího stopéra směrem ke svým útočníkům: „Hoši co je, vždyť vy nás vůbec nenecháte vydechnout“. Tato stopérova slova pobavila nejen fanoušky u kiosku, ale zřejmě i spoluhráče na hřišti, kteří se tak o pár minut později nesoustředili na výkop Šebesty. Pepa Herkner míč zlehka posunul dopředu, čímž se do úniku dostal Mareš, který potvrdil svou rostoucí formu a navýšil vedení hostujícího celku. V závěrečné čtvrthodince domácí zatlačili Benficu do svého vápna a odměnou jim bylo deset minut před koncem snížení na rozdíl jediné branky. Centr do šestnáctky mohl sebrat brankář Šebesta, ale zůstal stát na čáře, za kterou mu míč uklidil domácí Koreš. Více už batelovští nestihli a tak si Benfica odvezla z posledního letošního utkání, navíc ze hřiště lídra, všechny tři body.

Branky: 40. Vostál Lukáš (p.k.), 80. Koreš Zbyněk – 48. Šmach Jan, 67. a 69. Mareš Martin

Rozhodčí: Svoboda Patrik – Staněk Jakub, Pochylý Tadeáš

ŽK: 3:2

Sestava: Šebesta – Gregor, Lašan, Budíček, Novotný – Mareš, Vrátil (59. Herkner J.), Ivan (78. Kříž M.), Pöndl (55. Kříž Jiří) – Vondrák (46. Šmach), Lupač