Sršni bodali ze standardních situací

Sršni bodali ze standardních situací

TJ Slavoj Eurotech Třešť – TJ Leština

1 : 4 (0 : 3)

Naposledy v letošním kalendářním roce vyběhli v neděli 04. listopadu 2018 hráči třešťského Áčka na hrací plochu k mistrovskému utkání. V rámci 1. kola I.A třídy skupina A (KFS Vysočina toto kolo kompletně přesunul na tento termín z prvního srpnového víkendu) přivítali na domácí půdě celek z Leštiny. Tým z obce u Světlé nad Sázavou figuruje v průběžné tabulce soutěže na čtvrtém místě a opírá se především o dvojici urostlých hráčů Mišovic, Štros, jenž má na svědomí dvě třetiny vstřelených branek celého týmu. Navíc prvně jmenovaný je zároveň nejlepším střelcem celé soutěže.

Pozici nejlepšího střelce potvrdil Mišovic již v 5. minutě utkání. Za jeho precizně kopnutým volným přímým kopem se Pokorný v brance Slavoje pouze ohlédl. Domácí fotbalisté, kteří se tentokrát kromě dlouhodobě zraněných Marka Novotného či Filipa Nechvátala museli obejít také bez dvojice svých nejnebezpečnějších útočníků Herkner (rameno) a Pavel Svoboda (stehenní sval), postupně hru vyrovnali a na nějakých třicet minut soupeře zamkli na jeho vlastní polovinu. Za zmínku stojí několik nebezpečných standardních situací, z nichž však ani jedna brankou neskončila. Nejblíže k ní měl ve 32. minutě přímý volný kop Krejčího, který nakonec v pokutovém území hostí nikdo nedokázal tečovat a míč se tak nakonec odrazil od pravé tyčky Březinovy branky. Závěr první půle patřil opět hostujícím „sršňům“. Nejprve poslal dlouhý aut do šestnáctky Slavoje Forejt a Štros, ač tísněný, dokázal míč hlavou či spíše zády usměrnit za Pokorného záda. Hned o minutu později využil zaváhání domácí obrany opět Mišovic a zařídil pro hosty tříbrankové vedení.

Po změně stran to byli opět domácí fotbalisté, kdo častěji držel míč na svých kopačkách, ale dobře bránící hosté je do zakončení příliš nepouštěli. Navíc po hodině hry dokázali využít další standardní situaci. Trestný kop do pokutového území Slavoje posadil Forejt přímo na hlavu Čuříka, který, ač zády k brance, dokázal přelobovat vyběhnutého gólmana domácích. V závěrečné desetiminutovce se přece jen dokázali prosadit také domácí fotbalisté. Nejprve si v 85. minutě dobře naběhl Kantor, ale jeho přízemní střelu na zadní tyč dokázal Březina v brance „sršňů“ vytlačit na roh. Tam si míč postavil další dorostenec Budíček a po jeho centru se dokázal prosadit Mareš 1:4. V poslední minutě se po pěkné kombinaci MarešKantorIvan ocitl na malém vápně osamocený Tausch, ale těžký míč netrefil, jak by chtěl a minul odkrytou branku. Hosté si tak z Třeště odváží důležité tři body, díky nimž se udrželi na čtvrtém místě tabulky na dostřel vedoucí trojici. Domácí naopak nevylepšili bodový zisk ani skóre a zakončili podzimní část sezóny na 9. příčce se ziskem sedmnácti bodů.

trenér František Cvach k utkání:

„Ačkoli jsme moc dobře věděli, že hosté hrozí především ze standardních situací a z výškové převahy a důrazu v šestnáctce, nedokázali jsme je dnes uhlídat. Teď se musíme dát zdravotně do pořádku, v zimě doufám kvalitně potrénujeme a na jaře zabojujeme, abychom se posunuli tabulkou výše do míst, kam určitě tento tým patří.“

Branky: 86. Mareš Martin – 5. a 42. Mišovic Jakub, 41. Štros Josef, 64. Čuřík Pavel

Rozhodčí: Kubeš Petr – Jirsa Miloš, Vašíček Jaroslav

Delegát FA: Dobrovolný Zdeněk

ŽK: 1:1

Sestava: Pokorný – Tausch, Svoboda J. (46. Hartl), Doležal (60. Ivan), Lašan – Kubát (28. Budíček), Mareš, Kříž Jiří, Krejčí (81. Kříž M.) – Gutwald (72. Novotný J.), Kantor