Joža se trefil a předvedl jak se umí radovat

Joža se trefil a předvedl jak se umí radovat

TJ Velký Beranov 1975 – 

TJ Slavoj Eurotech Třešť/SK Kostelec

1 : 7 (1 : 3)

Přibližně 20 minut po skončení utkání mladších žáků nastoupili v sobotu 27. října 2018 na hřišti ve Velkém Beranově ke svému utkání také starší žáci Slavoje. Domácí fotbalisté Velkého Beranova mají ve svém středu průběžně nejlepšího střelce celé soutěže Matěje Zemana, jenž však tentokrát zůstal pouze v roli diváka, neboť jeho nohu zdobí sádra. Naopak nejlepší střelec hostujícího týmu Kurt Krafka, jenž má podobnou, ale odlehčenou ozdobu pro změnu na ruce, byl po konzultaci s rozhodčím na hřiště vpuštěn.

A byl to právě on, kdo už ve 3. minutě otevřel skóre. Po přihrávce od Ondry Zamastila se v pokutovém území domácích uvolnil a  prostřelil gólmana Smejkala. Stejný hráč využil o deset minut později kolmici od Ondry Pátka a střelou k tyči zařídil pro hosty dvougólové vedení. Vzápětí se ukázali také domácí. Po pravém křídle předvedli pěknou kombinační akci na jejímž konci byl Berka, jenž se štěstím dotlačil míč do sítě. Hosté si dvoubrankový náskok vzali zpět až v poslední minutě prvního poločasu. To Ondra Pátek vysunul Kurta Krafku, ten míč zatáhl po levém křídle do pokutového území a našel pod sebou před odkrytou brankou Martina Štěpánka. Martin, jemuž nikdo v týmu neřekne jinak než Joža, vstřelil svou druhou soutěžní branku v životě (poprvé se trefil před více než rokem ještě za mladší žáky) a předvedl nefalšovanou obrovskou radost.

Odpor domácích zlomil ve 3. minutě druhého poločasu Martin Prášil, který již po několikáté v utkání prošel středem hřiště až do šestnáctky, ale tentokrát mířil přesně. Od té doby bylo na hřišti vidět pouze jedno mužstvo a Filip Daněk v brance Slavoje se pro zbytek zápasu musel cítit jako divák. V 52. minutě zahrával rohový kop Vojta Jirák a v pokutovém území domácích nejvýše vyskočil Kurt Krafka a hlavou završil hattrick (mimochodem již jeho třetí v právě probíhající sezóně). O tři minuty později se Kurt proměnil v nahrávače, když našel před šestnáctkou volného Ondru Zamastila. ten si míč zpracoval a technickou střelou přehodil domácího gólmana. V 66. minutě předvedli hosté rychlou kombinační akci s přesným zakončením. Přímý volný kop z vlastní poloviny hřiště zahrával Vojta Jirák, na té útočné našel volného Martina Prášila, který míč posunul na nabíhajícího Ondru Pátka. Ondra si míč připravil a tvrdou střelou pod víko uzavřel účet utkání. 

Několik momentek z utkání od Gábiny Široké najdete zde.

Branky: 14. Berka Oskar – 3., 13. a 52. Krafka Kurt, 35. Štěpánek Martin, 38. Prášil Martin, 55. Zamastil Ondřej, 66. Pátek Ondřej

Rozhodčí: Terber Ondřej

Sestava: Daněk Filip – Němeček Jakub, Novotný Adam, Jirák Vojtěch, Zástěrová Kateřina – Kříž Lukáš, Pátek Ondřej, Prášil Martin, Zamastil Ondřej – Šťastný David, Krafka Kurt – střídali: Široký Jan, Štěpánek Martin, Jahoda Daniel a Cína Martin