Oslabení mladší žáci na soupeře nestačili

Oslabení mladší žáci na soupeře nestačili

TJ Slavoj Eurotech Třešť/SK Kostelec

– FK Bohemia Světlá nad Sázavou

0 : 3 (0 : 2)

Necelou půlhodinku po utkání starších žáků se v neděli 21. října 2018 ke svému utkání I.třídy Kraje Vysočina proti stejnému soupeři postavili žáci mladší. Ani je nečekal lehký úkol. Hosté ze Světlé nad Sázavou přijeli do Třeště s odhodláním uhájit před domácími druhou příčku v průběžné tabulce hned za suverénní Přibyslaví.

Do vedení se mladší žáci ze Světlé nad Sázavou dostali hned ve 3. minutě, když Daniela Kousala v brance Slavoje propálil tvrdou střelou Pešek. O pár minut později odstoupil z utkání Filip Daněk, jenž si stěžoval na bolesti zad a přidal se tak k Jakubu Němečkovi. Ten si před týdnem v Počátkách poranil nohu a celý týden netrénoval. Přesto jako správný bojovník naskočil do utkání starších žáků jako střídající hráč, ale bolest v noze se vrátila, a tak za mladší už vůbec nenastoupil. Citelně oslabený celek domácích si v průběhu první půle vytvořil několik nadějných brankových příležitostí. Střela Jakuba Komína se mezi tři tyče nevešla a pokus Matěje Svobody zlikvidoval hostující gólman. V závěru prvního poločasu se znovu dokázal prosadit Pešek a stejně jako v případě starších žáků i u těch mladších odcházeli do kabin o dvě branky spokojenější hosté. 

Druhý poločas v úvodu žádnou výraznou změnu nepřinesl. I nadále byli aktivnější hostující fotbalisté. V 37. minutě utekl hostující hráč po křídle a nahrál přesně pod sebe na nabíhajícího spoluhráče. Gólman Slavoje Daniel Kousal sice dokázal střelu Peška vyrazit a zabránil mu tak v dosažení hattricku, ale na dorážku Špéry už zareagovat nedokázal 0:3. Po inkasované brance se domácí fotbalisté trochu zvedli a několikrát ohrozili soupeřovu branku. Gólman Světlé nad Sázavou byl však pozorný a hráčům Slavoje skórovat nedovolil. Brankou neskončily střelecké pokusy Jakuba Komína, Vojty Jelínka ani Matěje Svobody. Přestože s přibývajícím časem byli stále aktivnější domácí fotbalisté, žádné branky se přihlížející fanoušci Slavoje nedočkali. Mladí Slavojáci tak potřetí v sezóně okusili hořkost porážky a v průběžné tabulce klesli na 5. místo.

Několik vybraných momentek z utkání od klubového fotografa hostí najdete zde.

Kompletní fotogalerii z utkání od stejného autora najdete zde.

trenér Dušan Surán k utkání:

„Ani tentokrát to z naší strany nebylo povedené utkání. V obraně nám chyběl Jakub Němeček a do ofenzívy Filip Daněk. Na dalších hráčích byla vidět únava, neboť měli v nohách těžký zápas se svými staršími spoluhráči. Přesto jsme bojovali až do konce.“

Branky: 3. a 26. Pešek Viktor, 37. Špéra Tomáš

Rozhodčí: Terber Ondřej

Sestava: Daniel Kousal  – Kateřina Gregorová, Adam Novotný, Martin Cína – Filip Košťál, Vojtěch Jelínek , Jakub Komín, Tobiáš Franta – David Šťastný– střídali: Matěj Svoboda, Tomáš Gregor, David Pop, Adriana Šebelová a Martin Zahradník