Poprvé doma bez vstřelené branky

Poprvé doma bez vstřelené branky

TJ Slavoj Eurotech Třešť/SK Kostelec

– FK Bohemia Světlá nad Sázavou

0 : 2 (0 : 2)

O uplynulém víkendu měla I. třída žáků Kraje Vysočina na pořadu již utkání 10. kola. Naposledy v podzimní části sezóny se starší žáci Slavoje představili na domácím hřišti, kde v neděli 21. října 2018 přivítali své vrstevníky ze Světlé nad Sázavou. V případě vítězství by se mladí třešťští fotbalisté na svého soupeře, jenž je v průběžné tabulce na třetím místě, dotáhli na rozdíl tří bodů. 

Od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího Terbera byli aktivnější hráči hostujícího týmu. Usadili se na polovině Slavoje a několikrát nebezpečně ohrozili domácí branku. Tlak hráčů Bohemie vyústil ve vedoucí branku v 8. minutě. Rohový kop Stojana si při zákroku tísněný brankář Slavoje Filip Daněk srazil do vlastní sítě. Prakticky vzápětí mohli domácí vyrovnat, když se Kurtu Krafkovi podařilo uvolnit od svého strážce, ale vyběhnuvší gólman hostí mu kličku vystihl a nedovolil mu tak vyrovnat průběh utkání. V 17. minutě předvedli hostující fotbalisté nádhernou kombinační akci, na jejímž konci byl Ostatnický, jenž střelou do odkryté branky navýšil vedení Světlé na rozdíl dvou branek. Ani za nepříznivého stavu se domácí fotbalisté nevzdávali. Hodně aktivní byl především nejlepší střelec Slavoje Kurt Krafka. Proti vytáhlému stopérovi hostí Novotnému to však měl těžké. Hráč Bohemie ho bránil celkem na těsno a nedal mu vůbec šanci se rozběhnout. 

Po změně stran udělali trenéři domácího celku, ve snaze posílit útočnou sílu svého týmu, nějaké změny v sestavě. Martin Prášil, který se v první půli trápil se zatáhl na post stopéra a své místo v záložní řadě přenechal Ondrovi Pátkovi. Na hrot ke Kurtu Krafkovi se posunul stopér a kapitán Slavoje Vojta Jirák a hned po pár minutách se ocitl v dobré příležitosti. Rovněž hosté několikrát nebezpečně ohrozili domácí branku, ale Filip Daněk už za svá záda další míč nepustil. Téměř po hodině hry se v obrovské příležitosti ocitl Vojta Jirák, když se řítil sám na gólmana Světlé. Svou silnější levou nohou sice mířil na zadní tyč, ale jeho přízemní střela o pár centimetrů minula hostující branku. O pár minut později se podařilo Kurtu Krafkovi uvolnit od svého „osobního strážce“, ale přízemní centr nedokázal žádný z dobíhajících hráčů domácího celku uklidit do odkryté branky hostí. Poprvé v sezóně tak starší žáci Slavoje na svém hřišti nevstřelili branku a po zásluze odešli z tohoto duelu poraženi.

Několik momentek z utkání fotoaparátem klubového fotografa hostí pana Aloise Pospíšila najdete zde.

trenér Jiří Gregor k utkání:

„První půlka byla z naší strany špatná. Nedařila se nám kombinace a naopak hostům jsme toho dovolili až příliš. O půlce jsme zamíchali sestavou a na hřišti už to bylo lepší. Bohužel jsme nedokázali ani jednu brankovou příležitost proměnit v kontaktní gól. Za zlepšený druhý poločas by utkání více slušela remíza, ale když nedáme branku…“

Branky: 8. Stojan Petr, 17. Ostatnický Šimon

Rozhodčí: Terber Ondřej

Sestava: Daněk Filip – Novotný Adam, Pátek Ondřej, Jirák Vojtěch, Zástěrová Kateřina – Široký Jan, Kříž Lukáš, Prášil Martin, Zamastil Ondřej – Šťastný David, Krafka Kurt – střídali: Němeček Jakub, Jelínek Vojtěch a Cína Martin