Já na bráchu a famózní sólo

Já na bráchu a famózní sólo

TJ Vysočina Petrovice – TJ Slavoj Eurotech Třešť C

2 : 8 (2 : 3)

K poslednímu zápasu podzimní části IV. třídy Pelhřimovska zavítali hráči Celticu do Petrovic.  Přesněji do Petrovic u Humpolce, vesničky čítající 121 obyvatel, kde má fotbal více než padesátiletou historii.  Ještě před samotným referátem ze zápasu je třeba říct, že hrací plocha, kde by sice botanik zajásal z nepřeberného počtu druhů plevele a tu a tam vyschlého drnu trávy, celek hostí vůbec nepotěšila, protože s fotbalovým trávníkem neměla nic společného.

V prvních minutách zápasu vyvinul Celtik na branku domácích velký tlak, který ale ke vstřelení aspoň jedné branky nevedl, a tak skóre zápasu otevřel v 7. minutě Kubát Bohuslav, určitě nejnebezpečnější hráč Petrovic, který se ve vápně šikovně uvolnil a přízemní střelou překonal brankáře Františka Svobodu. Franta se postavil do branky jednoduše proto, že se prostě nenašel nikdo jiný, kdo by se mezi tyče odvážil postavit. Nevedl si špatně, na obdržených brankách vinu nenese a podařilo se mu zlikvidovat i nebezpečnou „malou domů“ Jirky Nechvátala. Bylo vidět, že nějaké zápasy už odchytal. Po obdržené brance hosté ještě přidali a obrana domácích začínala propadat. Nejprve ve 14. minutě prolétl mezi zkamenělými beky Pavel Svoboda, na zlatém podnosu servíroval Honzovi Janákovi a ten uplatnil své nesporné kanonýrské schopnosti a málem protrhl síť. Minutu poté vystřelil z hranice vápna Michal Lovětínský a střelou k tyči otočil stav zápasu. 1:2. Pak opět úřadoval Pavel Svoboda, jehož nezadržitelné úniky po křídlech byly smrtící, a jeho nadýchaný centr před branku 21. minutě přetavil ve třetí gól Lubomír Mikeš. Hráčům Petrovic se podařilo ve 38. minutě snížit na poločasových 2:3 z pozice, která zaváněla ofsajdem, ale hlavní rozhodčí hlavně díky totální nečinnosti asistenta na čáře branku uznal.

V druhém poločase hosté stále drželi taktovku zápasu pevně ve svých rukou. V 58. minutě na sebe znovu upozornil Franta Svoboda, tentokrát ale nejen že je dobrý brankář, ale i výborný hráč v poli. S míčem u nohy udělal kličku hned dvěma dotírajícím hráčům soupeře, postupoval dopředu, a když uviděl nabíhajícího bráchu Pavla, uvolnil ho skvělou přihrávkou do šance a ten se nemýlil. V 60. minutě zahrál v pokutovém území rukou hráč domácích a následoval pokutový kop. K exekuci nikoho nepustil Jarda Novák a bezpečně proměnil. Druhá akce, která zápas ozdobila, byl oku fotbalového fajnšmekra lahodící slalom Martina Kubů v 63. minutě, kdy od poloviny hřiště oklamal pohybem několik hráčů domácích, dostal se až před brankáře a střelou k tyči zvýšil už na zlověstných 2:6. Poslední dvě branky – 79. minuta Michal Lovětínský a 88. minuta Pavel Svoboda – už byly jen kosmetickou úpravou výsledku a pečetily vysokou výhru Celticu.

Branky: 7. Kubát Bohuslav, 38. Kubát Roman – 15.  a 79. Lovětínský Michal, 58.  a 88. Svoboda Pavel, 14. Janák Jan, 21. Mikeš Lubomír, 50. Novák Jaroslav (p.k.), 63. Kubů Martin

Rozhodčí: Kalaš Ludvík

ŽK: 1:0

Sestava: Svoboda František – Veselý Lubomír, Hochman Milan, Bartušek Stanislav (K), Nechvátal Jiří – Mikeš Lubomír, Lovětínský Michal, Beseda Petr, Kubů Martin – Janák Jan, Svoboda Pavel – hokejově střídali: Novák Jaroslav a Jelínek Miroslav