Po větru to nešlo

Po větru to nešlo

FK Bohemia Světlá nad Sázavou – TJ Slavoj Eurotech Třešť

3 : 2 (3 : 1)

 V neděli 14. října 2018 zavítali naši dorostenci na hřiště do Světlé nad Sázavou. Ještě před odjezdem se jim ale stala malá nepříjemnost. Kvůli předpokládanému zpoždění způsobeném objížďkou v Havlíčkově Brodě přesunuli odjezd o 15 minut. Ačkoliv tuto změnu dopravci nahlásili, tak se dostavil, nejspíše chybou komunikace, na původně sjednaný čas. Díky tomu naši hráči nedorazili hodinu před výkopem, který byl naplánován na poledne – t.j. 12:00.

Zpoždění si Slavoj přenesl i do utkání, neboť si již tradičně nechal utéct úvodní desetiminutovku. Toho využili domácí, kteří vlétli do utkání po hlavě. Aktivním pohybem a důsledným dostupováním a zaskakováním dostávali hosty pod značný tlak. Místo kvalitních přihrávek tak z kopaček Slavoje docházelo pouze k dlouhým odkopům, či nepřesným míčům za obranu. Jelikož však ve Světlé panovalo větrné počasí, končily tyto míče v zázemí. Na hřišti tak v první půli panovali spíše domácí, z nichž nejaktivnější byl Uhlíř. Již v 25. minutě z jeho práce profitoval Čížek. O deset minut později, pak fauloval ve vápně Doležal a nařízenou penaltu Filippi proměnil, ačkoliv Pokorný neměl k míči daleko. Vzápětí právě Pokorný se slovy „Já“ vystartoval na míč. Bohužel jej podběhl a do brány jej hlavou uklidil číhající Machka. V závěru poločasu pak mohl hlavní rozhodčí Nenadál písknout penaltu po zákroku na Kantora. Posoudil však, že o faul nešlo a k překvapení většiny aktérů, včetně domácích, nařídil místo rohového kopu odkop. O několik chvil později našel Fencík z rohového kopu ve vápně Jiřího Kříže, který před odchodem do kabin přece jen trochu zkorigoval skóre.

Do druhé půle vešly oba týmy úplně opačně. Ne, že by snad hráči Bohemie přestali se svou snahou o napadání hostující rozehrávky, ale postupem času jim začali docházet síly. Naopak Slavoj přidal na aktivitě i pohybu a výsledkem byla řada slibných příležitostí. Mezi největší patřila střela Luboše Hartla, který levou nohou nedokázal obstřelit Boudníka. Také několik přímých kopů, které byly mířené přímo na bránu, či byly centrovány do nebezpečného prostoru kolem penalty. K dispozici měli hosté rovněž nebezpečné rohové kopy a zkoušeli to i samostatnými průniky. Jednou dokonce hlavní rozhodčí po faulu na hranici vápna ukázal na značku pokutového kopu, ale po domluvě s asistentem své rozhodnutí správně opravil. Bohužel žádná z výše zmíněných možností nebyla využita. Slavoj vrhl veškeré své síly do útoku, ale i tak už to vypadalo, že s odchodem Pokorného (v 80. minutě musel opustit hřiště, aby se stihl postavit do branky v utkání A týmu mužů, jenž se hrálo od 15:00 hod. v Třešti) zmizí i veškeré šance hostí na nějaký bodový příděl. Do branky se zatáhl střelec týmu Vondruška a tak se museli ukázat jiní. V 88. minutě si Filip Topinka (nový muž na hřišti, právě za Pokorného) dokázal šikovně postrčit míč a daroval Slavoji alespoň jiskřičku naděje. I ta však o pár minut později po závěrečném hvizdu hlavního rozhodčího nadobro zhasla.

Slavoj může tato porážka mrzet o to více, neboť vedoucí tým KP Dorostu a prozatím suverénní Vrchovina zaváhala a on se k ní tak mohl dotáhnout na rozdíl pouhých 3 bodů. Takhle nezbývá, než v posledních dvou podzimních kolech (doma s Lukami n./ Jihlavou a venku právě s Vrchovinou) zabojovat a pokusit se z nich vydobýt 6 bodů. Jedině tak si před zimní přestávkou udrží kontakt s čelem tabulky.

Několik vybraných momentek z utkání od klubového fotografa domácího týmu najdete zde.

Kompletní fotogalerii z utkání od stejného autora najdete zde.

Branky: 25. Čížek Petr, 35. Filippi Petr (pen.), 38. Machka Vladimír – 45. Kříž Jiří, 88. Topinka Filip

Rozhodčí: Nenadál Pavel – Kůrka Jaroslav, Nádvorník Ivo

ŽK: 1:0

Sestava: Pokorný (80. Topinka F.) – Kříž M. (46. Topinka P.), Kříž J., Doležal, Vondruška – Rod, Fencík, Budíček, Veverka (73. Jonák), Kantor – Hartl