Filip otevřel a uzavřel účet

Filip otevřel a uzavřel účet

FC Slavoj Žirovnice/TJ Spartak Počátky

– TJ Slavoj Eurotech Třešť/SK Kostelec

1 : 3 (1 : 2)

V dalším kole I. třídy Kraje Vysočina zajížděli žáci Slavoje v sobotu 13. října 2018 na hřiště soupeře. Tentokrát to bylo do Počátek, kde svá domácí utkání hraje společné družstvo Slavoje Žirovnice/Sokola Počátky. Podruhé v sezóně (poprvé to bylo v Měříně) nastoupili ke utkání nejdříve mladší žáci a až poté žáci starší. 

V 9:00 hod. ráno tak hlavní rozhodčí Burza zahájil utkání mladších žáků. Do něj vstoupili aktivněji mladí fotbalisté hostujícího týmu a už ve třetí minutě šli do vedení. Jakub Němeček našel dlouhým autovým vhazováním v dobrém náběhu za obranu Filipa Daňka. Filip si míč navedl na střed před branku a prostřelil domácího brankáře 0:1. Běžela 18. minuta, když  Tomáš Gregor zahrával rohový kop přesně do míst, kam si sbíhali Adam Novotný a David Šťastný. Míč nakonec netrefil ani jeden z nich, ale tísněný gólman domácich si jej srazil do vlastní branky. Slavojáci byli po celý první poločas lepší a vytvořili si i další příležitosti. Žádná z nich však brankou neskončila a naopak domácí po chybě hostí ve středu hřiště a následné pěkné kombinační akci dokázali snížit. Po přízemní střele Schejbala se míč odrazil do branky střežené Danielem Kousalem.

Po změně stran už to nebyl tak pohledný fotbal. Domácí mladí fotbalisté zlepšili pohyb a lépe dostupovali hráče hostí. Těm se naopak přestala dařit kombinace a tak to stále častěji zkoušeli individuálně. Nutno říct, že neúspěšně. Asi nejméně pohybu předváděli oba gólmani. Stáli „zaparkovaní“ na brankové čáře a do hry se příliš nedostávali. Přestože si oba trenéři i spoluhráči mohli vykřičet hlasivky, aby je donutili k pohybu a zapojení do hry. A byl to právě domácí brankář, kdo chyboval v rozehrávce. Tu mu totiž vystihl aktivní Filip Daněk a střelou do prázdné branky uzavřel účet utkání. Slavojáci si tak po domácí prohře s Přibyslaví spravili chuť a ze hřiště soupeře si vezou další tři body do tabulky.

trenér Jiří Gregor k utkání:

„Do zápasu jsme vstoupili dobře a hned z první šance dali branku. Pak jsme sice měli další příležitosti, ale ujala se jenom jedna. Místo abychom ve o 4-5 branek, tak uděláme chybu ve středu hřiště a necháme domácí celkem snadno snížit. Druhý poločas už byl alespoň z naší strany směrem dopředu špatný. Naštěstí jsme to vzadu ubránili a v závěru přidali i šťastnou branku.“

Branky: 25. Schejbal Tomáš – 3. Daněk Filip, 18. Gregor Tomáš, 53. Daněk Filip

Rozhodčí: Bursa Milan

Sestava: Daniel Kousal  – Kateřina Gregorová, Adam Novotný, Jakub Němeček – Filip Košťál, David Šťastný, Jakub Komín, Tobiáš Franta – Filip Daněk– střídali: Tomáš Gregor, David Pop, Adriana Šebelová  a Martin Zahradník