Ml. žáci skalp "Pribináčků" nezískali

Ml. žáci skalp „Pribináčků“ nezískali

TJ Slavoj Eurotech Třešť/SK Kostelec – SK Přibyslav

1 : 5 (0 : 2)

Rovněž mladší žáky Slavoje, stejně jako jejich starší spoluhráče, čekal v neděli 07. října 2018 na domácím hřišti vedoucí celek I:třídy mladších žáků SK Přibyslav. Malí fotbalisté z města Pribináčků zatím soutěží prochází bez zaváhání a své soupeře poráží rozdílem třídy. Slavojáci do utkání nastupovali necelou půlhodinku po svých starších spoluhráčích s jediným cílem. Potrápit favorita a bude-li to jen trochu možné, pak svého soupeře zaskočit stejně, jako se to povedlo starším žákům.

Hosté začali naplňovat roli favorita hned od úvodu utkání. Na dlouhou dobu se usadili na polovině domácích a obrana Slavoje jen stěží odolávala. První velkou příležitost měli hosté ve 12. minutě po rohovém kopu, ale Daniel Kousal nejdříve míč vyrazil a následnou dorážku dokázal skrýt ve své náruči. Vzápětí dostali výhodu rohového kopu rovněž domácí fotbalisté. Na zadní tyči zakončující Jakub Komín však branku netrefil. Zhruba po dvaceti minutách hry měli hosté opět výhodu rohového kopu. Na zadní tyči byl tentokrát osamocený Vaverka, jenž uklidil míč do sítě. Jen o minutu později se situace opakovala, s jediným rozdílem, na zadní tyči zakončoval Wasserbauer 0:2.  Dva slepené góly hostí po standardních situacích v rozmezí šedesáti sekund znamenaly poločasové vedení Přibyslavi o dvě branky.

Druhý poločas začal náporem hostujících hráčů a hned v jeho 3. minutě dostali další výhodu rohového kopu. Ten sice dokázala obrana Slavoje odvrátit, ale odražený míč si našel opět Wasserbauer a prostřelil vše, co mu stálo v cestě 0:3. Ve 40. minutě se obranou hostí prosmýkl Jakub Komín, než ale mohl zakončit, byl podražen bránícím hráčem Přibyslavi a hlavní rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil sám faulovaný, což neměl dělat. Nepsané pravidlo říká, že faulovaný hráč penaltu nemá kopat. Brankář hostí Daniška Totiž trefil stranu a nepříliš povedený pokutový kop Jakubu Komínovi lapil. O minutu později úřadoval gólman domácího Slavoje. Tomáš Gregor, jenž po změně stran nahradil v brance Daniela Kousala, totiž dokázal zlikvidovat stoprocentní šanci hostí. Ve 48. minutě předvedli domácí fotbalisté pěknou kombinační akci po ose Vojta Jelínek – Jakub Komín – Matěj Svoboda a posledně jmenovaný s ledovým klidem posla míč k levé tyči soupeřovi branky 1:3. Domácí se vstřelenou brankou nadechli a pokusili se utkání zdramatizovat, bohužel už neměli sílu. Navíc po zbytečné ztrátě ve středu hřiště a následné individuální akci Vaverky inkasovali počtvrté. Definitivní podobu výsledku dala čtyři minuty před koncem asi nejhezčí kombinační akce přibyslavských na jejímž konci byl Havlíček 1:5.

trenér Dušan Surán k utkání:

„Sportovně musím uznat, že hosté byli dnes lepší. Dobře kombinovali, neustále byli v pohybu a chtěli hrát. Na druhou stranu na některých našich hráčích byla vidět únava, neboť hned polovina z nich měla v nohách těžké utkání se svými staršími spoluhráči a další nastupovali do utkání po nemoci a prakticky týden či čtrnáct dní ani netrénovali. Za týden v Počátkách to snad bude lepší“

Branky: 48. Svoboda Matěj – 19. a 50. Vaverka Adam, 20. a 34. Wasserbauer Daniel, 56. Havlíček Radek

Rozhodčí: Doskočil Pavel

Sestava: Daniel Kousal (31. Tomáš Gregor) – Martin Cína, Adam Novotný, Jakub Němeček – Adriana Šebelová, Filip Daněk, David Komín, Tobiáš Franta – David Šťastný – střídali: Tomáš Gregor, Matěj Svoboda, David Pop a Martin Zahradník