Krutý debakl Jiřic

Krutý debakl Jiřic

TJ Slavoj Eurotech Třešť C – SK Jiřice B

10 : 1 (2 : 0)

Netradičně v sobotu se v dalším kole IV. třídy Pelhřimovska představili na domácím hřišti hráči třešťského Celticu. Prakticky téměř v kompletním složení přivítali 6. října 2018 od 15:00 hodin celek SK Jiřice. Chyběl pouze zraněný Zbyněk Růžička, naopak po jednozápasové pauze se do sestavy vrátil Lubomír Veselý. A jak viděl průběh utkání právě tento nejzkušenější hráč Celticu Vám teď přinášíme:

V sobotu zavítal na hřiště v Třešti poslední tým IV. třídy Pelhřimovska – SK Jiřice B – a ukázal, proč se krčí až na samém dně tabulky. Jeho hráči jako by vycítili sílu soupeře a nekladli borcům Celticu velký odpor. V barvách domácích nastoupil Michal Lovětínský a jeho přítomnost na hřišti je vždy znát. Byl to také on, kdo v 11. minutě otevřel skóre přízemní střelou k tyči a druhou branku přidal v 32. minutě po lahůdkové narážečce se Zdeňkem Vaškem. Mnohé další šance zůstaly v prvním poločase nevyužity – Michal Lovětínský nastřelil břevno, Luboš Mikeš se nádherně uvolnil v pokutovém území hostů, ale trefil jen tyč.

Skóre se měnilo až po přestávce, kdy hned ve 46. minutě podnikli hosté jeden z mála protiútoků, který zakončil nechytatelnou střelou pod břevno David Čep. To však byla jenom labutí píseň hostů, kteří do konce zápasu už jenom inkasovali. Ve 48. minutě vrátil dvoubrankový náskok domácím Zdeněk Vašek, v 56. minutě si Miroslav Jelínek krásně naskočil na rohový kop Petra Besedy a hlavou nedal brankáři Jiřic šanci. V 59. minutě byl ve vápně faulován snaživý Michal Vondrák, následoval pokutový kop, který v pohodě proměnil Lubomír Veselý. V 63. minutě zkušeně zakroutil z hranice vápna míč k tyči Petr Beseda a v 72. minutě si nešťastně srazil hostující gólman do sítě centr Romana Bartuška. Svou druhou branku v zápase vsítil v 73. minutě Zdeněk Vašek. Poslední dvě trefy znamenaly pro jejich střelce dovršení hattricku – v 76. minutě se to podařilo po několika pokusech Michalu Lovětínskému a v 89. minutě dopsal poslední stránku zápasu Zdeněk Vašek.

Hosté odjeli s debaklem domů a to ještě několik slibných šancí Celticu zůstalo nevyužito. Jiřice dohrávali utkání v hlubokém útlumu a zdecimovaní hráči počítali minuty, kdy rozhodčí Milan Reich pískne do píšťalky naposled. 

Branky: 11. , 32. a 76. Lovětínský Michal, 48., 73. a 89. Vašek Zdeněk, 56. Jelínek Miroslav, 59. Veselý Lubomír (p.k.), 63. Beseda Petr, 72. Bartušek Roman – 46. Čep David

Rozhodčí: Reich Milan

ŽK: 0:1

Sestava: Jindřich Jindřich – Rod Lukáš, Maryška Miroslav, Bartušek Stanislav (K), Veselý Lubomír – Mikeš Lubomír, Beseda Petr, Lovětínský Michal, Kubů Martin – Vašek Zdeněk, Janák Jan –  hokejově střídali: Svoboda František, Bartušek Roman, Nechvátal Jiří, Vondrák Michal, Jelínek Miroslav