Bek střelcem týmu!

Bek střelcem týmu!

TJ Slavoj Eurotech Třešť – SK Huhtamaki Okříšky/Stařeč

3 : 0 (1 : 0)

V neděli 07. října 2018 zavítal na třešťské “letiště“ společný tým Okříšky/Stařeč. V rámci 8. kola KP dorostu zde svedli souboj se svými vrstevníky domácího Slavoje. Ti naposledy na domácím hřišti vyhráli 25. srpna proti dalšímu sdruženému týmu tentokrát Ždírce nad Doubravou a Vísky (psali jsme zde). Od té doby sehráli doma dvě utkání, v nichž sice neprohráli, ale jelikož v obou případech uhráli pouze jednobrankové remízy, připsali si pouhé dva body. To už se tentokrát nemělo opakovat.

Již při rozcvičce bylo domácím jasné, že hlavním cílem dnešního utkání bude uhlídat více než dvoumetrového Lorence. To se ukázalo jako nelehký oříšek, ale s většími či menšími potíži se to dařilo. Přesto to byli hosté, kdo se, především zásluhou chyb domácí obrany i rychlonohého Krejčího, dostával do prvních šancí. Ty dokázala defenzíva Slavoje, jíž kryl záda Pokorný, ubránit a tak se krajní obránci mohli zapojovat i do útočné činnosti. V ní je totiž letos nepostradatelný především levý bek Vondruška. Byl to opět on, kdo poslal v 19. minutě domácí do vedení. To si Hartl narazil míč s Kantorem a první jmenovaný jej pak naservíroval “Sítkovi“, jak domácí svého obránce nazývají, na zlatém podnose. Oba týmy byly po zbytek poločasu v útočné hře aktivní, ale ani jeden z nich neprokázal potřebný um, či mu nebylo dopřáno ono nezbytné štěstí a tak již branka nepadla. Za zmínku tak stojí pouze pošťuchování mezi domácím útočníkem Hartlem a obráncem hostí Korešem. Hlavní rozhodčí Jiří Dušovský však dal jasně najevo, že podobné chování nemá na hřišti žádné místo a oba účastníky ocenil za jejich „výkon“ žlutou kartou.

Druhý poločas nepřinesl příliš změn. Oba týmy se často dostávaly blízko k bráně soupeře, ale musíme uznat, že domácí byli v této činnosti daleko aktivnější. Brankově prosadit se však dokázali až po více než hodině hry.. A byl u toho opět Vondruška, ten míč po levé straně protáhl až do vápna, odkud jej směřoval pod sebe na Patrika Topinku, který sice míč ideálně netrefil, ale mrzet ho to nemuselo. Balón totiž doputoval poblíž penaltového puntíku, kde stál Hartl, jenž jej uklidil za brankovou čáru. Domácí druhá branka uklidnila a hosty naopak znervózněla. Emoce na hřišti proto s každou vteřinou rostly. K malé erupci došlo během 70. minuty, kdy domácí Fencík po rohovém kopu odpravil míč z přední tyče a byl dohrán Marečkem. Následovalo pošťuchování do nějž se zapojilo bezmála tucet hráčů. Hlavní rozhodčí vyřešil situaci s přehledem s kterým řídil celé utkání. Po žluté dal oběma původním aktérům střetu a docílil tak uklidnění situace. Definitivní tečku za utkáním pak po rohovém kopu z nohy Fencíka přidal hlavou kdo jiný než Vondruška v tu chvíli již s kapitánskou páskou na ruce, kterou převzal od střídajícího Kantora. Stejně jako u dospělé třešťské Benfici (Lašan) je nejlepším střelcem týmu dorostu obránce (Vondruška)

Branky: 19. a 85. Vondruška David, 63. Hartl Luboš

Rozhodčí: Dušovský Jiří

ŽK: 2:2

Sestava: Pokorný – Kříž M., Kříž J., Doležal, Vondruška – Rod, Fencík, Kantor (79. Topinka F.), Veverka, Jonák (56. Topinka P.) – Hartl