St. žáci si doma poradili s lídrem

St. žáci si doma poradili s lídrem

TJ Slavoj Eurotech Třešť/SK Kostelec – SK Přibyslav

4 : 2 (2 : 1)

Již 8. kolo měla o prvním říjnovém víkendu na pořadu I.třída starších žáků Kraje Vysočina. V jeho rámci se v neděli 7. října 2018 od 09:00 hod. na hřišti v Třešti představil lídr celé soutěže celek SK Přibyslav. V sedmi dosavadních odehraných zápasech tento tým sedmkrát zvítězil a inkasoval pouze dvakrát. A naopak konta soupeřů zatížil v sedmi duelech hned 57-mi brankami. 

Do utkání podle očekávání vstoupili lépe hosté a především vysoký a dlouhonohý Tomáš Němec dělal obraně Slavoje problémy. Už ve 3. minutě poprvé unikl třešťským zadákům, ale Filipa Daňka v brance Slavoje nedokázal překonat. To se mu podařilo až o pár minut později, když do odkryté branky zakončoval kombinační akci hostí. Stejný hráč se řítil sám na Filipa Daňka i ve 12. minutě, ale opět byl úspěšnější třešťský strážce svatyně. Prakticky vzápětí o sobě dali vědět domácí fotbalisté. Dobrý náběh předvedl a přesný míč za obranu dostal Vojta Jirák, ale jeho pokus o kličku gólman hostí vystihl a míč mu sebral. V 15. minutě se ve stejné situaci ocitl Kurt Krafka a v souboji s hostujícím gólmanem byl tentokrát úspěšnější třešťský útočník 1:1. Neuběhlo ani 60 vteřin když Martin Prášil vysunul do křídla Vojtu Jiráka. Vojta míč zatáhl a nacentroval před branku, kde svedl vítězný souboj s přibyslavským stoperem Kurt Krafka a otočil vývoj utkání. Hosté byli tímto pro ně nepříznivým stavem očividně zaskočeni, neboť v podobné situaci se v této sezóně ocitli poprvé a do konce první půle už nedokázali zareagovat.

Po změně stran se hosté tlačili za vyrovnáním, ale obrana Slavoje v čele s Ondrou Pátkem pracovala dobře a nepouštěla hráče Přibyslavi do zakončení. Hosté proto zkoušeli štěstí střelami z dálky, se kterými si však Filip Daněk dokázal poradit. Na opačné straně hřiště pořád hrozila dvojice rychlých útočných hrotů Slavoje Vojta Jirák – Kurt Krafka. V 53. se už už dostával za obranu hostí opět Kurt Krafka, ale na poslední chvíli zatáhl za záchrannou brzdu přibyslavský stoper. Nedovoleným zákrokem, za který by se v mnoha případech vysloužil i žlutý kartónek, poslal Kurta k zemi. Míč si na hranici velkého vápna postavil Martin Prášil a jeho střelu, kterou částečně zblokovala zeď, tečoval do sítě opět Kurt Krafka 3:1.  O pár minut později měli výhodu přímého kopu rovněž hráči Přibyslavi, ale Filip Daněk pokus Nového skvělým zákrokem vytlačil nad břevno. Ještě jednou dostali hosté výhodu přímého kopu z nebezpečné vzdálenosti. V 64. minutě si opět postavil míč Nový a tentokrát už Filip Daněk na míč nedosáhl. Díky kontaktní brance hostující hráči ožili a vrhli všechny své síly na vyrovnání. To se jim nepovedlo a naopak v poslední minutě vysunul Kurt Krafka Ondru Zamastila a ten střelou podél gólmana uzavřel účet utkání.

Trenér Jiří Gregor k utkání:

„Dneska před klukama musím smeknout. Proti suverénovi soutěže podali ohromný výkon. Dřeli celý zápas, bojovali jeden za druhého, předvedli až neskutečný zápal a chuť do hry a po zásluze zvítězili. Byla radost se na ně dívat. Kluci si dnes dokázali, že hrát se dá s každým a já věřím, že si podobný přístup přenesou i do dalších utkání.“

Početnou galerii momentek z utkání od Gábiny Široké najdete zde.

Branky: 5. , 16. a 53. Krafka Kurt, 70. Zamastil Ondřej – 5. Němec Tomáš, 64. Nový Tomáš

Rozhodčí: Doskočil Pavel

Sestava:  Daněk Filip – Němeček Jakub, Pátek Ondřej, Novotný Adam, Zástěrová Kateřina – Široký Jan, Kříž Lukáš, Prášil Martin, Zamastil Ondřej – Jirák Vojtěch, Krafka Kurt – střídali: Zamastilová Eliška, Cína Martin, Štěpánek Martin, Šťastný David a Jahoda Daniel