Rozhodly individuální chyby

Rozhodly individuální chyby

TJ Sokol Bedřichov – TJ Slavoj Eurotech Třešť

3 : 1 (2 : 0)

Na hřiště lídra celé soutěže zajížděl A-tým mužů Slavoje v sobotu 06. října 2018 k dalšímu utkání I.A třídy Kraje Vysočina skupina A. Třešťským fotbalistům se, na rozdíl od domácích, v poslední době výsledkově příliš nedaří, přesto doufali, že na stadionu v Sokolovské ulici v Jihlavě uspějí a připíší si plný bodový zisk. Do sestavy hostů se po zranění vrátili Kousal a Gutwald, ale pro změnu scházeli Kubát, Ivan a stále zraněný Marek Novotný. Ani domácí Sokol Bedřichov nebyl kompletní. Asi nejvíce jim scházel nejlepší střelec týmu Lacina, jenž pyká za vyloučení v předminulém kole.

Oba týmy do utkání vlétli s obrovským nasazením. Hrstka diváků tak mohla vidět zajímavý fotbal. První brankovou příležitost si vypracovali ve 20. minutě domácí, když dobře prokombinovali až před branku soupeře. Střelu domácího útočníka však dokázal zblokovat Tausch a Kousal tak zasahovat nemusel. V té době už měli hosté za sebou několik nadějných standardních situací, ale do zakončení se neprotlačili. Ve 27. minutě dostal výhodu standardní situace rovněž Bedřichov. Obrana Slavoje zaspala, a tak nikým neatakovaný Mareš pohodlně hlavou uklidil centrovaný míč do šestnáctky za Kousalova záda. Po půlhodině hry poslal do pokutového území Bedřichova přízemní centr Gutwald, Mareš jej pustil za sebe na volného Herknera, ale tomu se míč zamotal pod nohama a nezakončil. V závěru první půle se nejprve řítil do šance Herkner, ale Šána dobře vyběhl a Harryho pokus o lob dokázal vyrazit. A Bedřichov trestal. V poslední minutě vystihl Novák malou domů Míry Svobody a pohodlně navýšil náskok domácích. Navíc se při zákroku zranil gólman Slavoje Kousal a ačkoli to po změně stran ještě zkusil, musel střídat.

Jak první poločas skončil, tak ten druhý začal. Totiž brankou v síti hostů. Rohový kop domácích odvrátil bránící hráč Slavoje pouze nad sebe a na následnou hlavičku Mareše už Kousal nedosáhl. Prakticky vzápětí musel střídat Gutwald, jemuž se ozval před časem zraněný kotník a o pár minut později hřiště opustil i výše zmiňovaný Kousal. Do branky Slavoje se tak musel postavit Doležal, který na tomto postu působil kdysi v Růžené. Příliš práce však do konce utkání neměl. Výjimkou byla tvrdá střela domácího hráče, kterou ale dokázal vyrazit. Ani za velmi nepříznivého stavu to hráči Slavoje nezabalili a dál se tlačili před branku Bedřichova. V 66. minutě nebezpečně hlavičkoval Mareš, po rohovém kopu Pavla Svobody. Snížení se hosté dočkali v 73. minutě. Pavel Svoboda zatáhl míč po pravém křídle a přesně našel ve vápně volného Nechvátala 3:1. Tou dobou už se domácí pouze bránili a mnohdy i za cenu nedovolených zákroků. Po jednom takovém a druhé žluté kartě musel předčasně pod sprchy domácí Paulík. Konec utkání se však kvapem blížil. Poslední příležitost korigovat výsledek měl v závěru Pavel Svoboda, ale jeho střela z přímého kopu, za kterou se gólman Šána pouze ohlédl, o pár centimetrů minula pravý dolní roh branky.

vedoucí mužstva Jaroslav Kříž k utkání:

„Výsledek dnešního utkání vůbec neodpovídá poměrům na hřišti. Domácím jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem. Bohužel nás dnes potopily individuální chyby. Směrem dopředu jsme si sice vytvořili dostatek příležitostí, ale v koncovce se trápíme. Do konce podzimní části soutěže nám schází ještě 4 utkání, z nichž tři hrajeme na domácí půdě a rozhodně v nich budeme chtít uspět.“

Branky: 27. a 47. Mareš Jan, 44. Novák David – 73. Nechvátal Filip

Rozhodčí: Doskočil Pavel – Holub Miroslav, Krymová Martina

DFA: Hrkal Václav

ŽK: 4:1

ČK: 1:0

Sestava: Kousal (53. Doležal) – Nechvátal, Svoboda J., Novotný J. (72. Veselý), Tausch – Kantor, Gutwald (49. Lupač), Krejčí (83. Kříž Jiří), Mareš – Herkner, Svoboda P.