Krajní bek dál kraluje střelcům Benfici

Krajní bek dál kraluje střelcům Benfici

TJ Slavoj Eurotech Třešť B – TJ Sokol Brtnice

4 : 3 (2 : 0)

Třešťská Benfica dokázala v předchozím kole naplno bodovat na hřišti soupeře (letos poprvé), když v Kozlově zvítězila vysoko 6:2. Na zlepšený výkon chtěli její hráči navázat i o týden později, v dalším kole, tentokrát na domácím půdě, kde se jim tradičně daří. V sobotu 29. září 2018 v rámci 9. kola Okresního přeboru Jihlavska přivítali na svém letišti celek Sokola Brtnice.

Domácí na svého odvěkého rivala z Brtnice vlétli jako uragán a od prvních minut do něj bušili. Hosté nevěděli kam dřív skočit, navíc, když hned z první vážnější příležitosti kapitulovali. Prosadil se sváteční, avšak v dosavadním průběhu soutěže i nejlepší střelec Benfici Lašan. Na branku Sokola se valil jeden útok za druhým, ale gólman Plaček několikrát svůj tým podržel. Nestačil až na dorážku Císaře z bezprostřední blízkosti, ke kterému se odrazil míč po rohovém kopu. Dvougólové vedení hráče Benfici uklidnilo a dovolili hostujícím hráčům několikrát ohrozit branku střeženou Šebestou. Asi nejaktivnější byl v tomto směru Vyskočil, jenž hned dvakrát prověřil domácího brankáře. Bezchybný Šebesta, však obě jeho šance lapil a do kabin tak odcházeli spokojenější fotbalisté Třeště.

V úvodu druhého poločasu se hostům podařilo po rohovém kopu snížit na rozdíl jedné branky a začali se tlačit za vyrovnáním. To měl na kopačce znovu Vyskočil, ale zatím si se Šebestou nevěděl rady. Domácí fotbalisté začali být lehce nervózní, obzvláště, když se přestala dařit kombinace. Chvilku klidu do jejich řad přinesla hezká střela Šmacha levou nohou, která zapadla přesně k tyči. Bohužel v 80. minutě dostal Vyskočil další šanci na reparát a tentokrát už se nemýlil. Prakticky vzápětí ale úřadoval prozatímní král střelců Benfici Lašan. Snahu hostů o vyrovnání utnul nekompromisní dělovkou, jenž málem protrhla síť hostující branky. Přidal tak další zářez na svou pažbu (celkem šestý) a vrátil Slavoji dvougólové vedení. V úplném závěru ještě Vyskočil upravil svůj osobní souboj se Šebestou na dva tři ve prospěch našeho brankáře. V nastaveném čase ještě zazdil Vondrák „tisíciprocentní“ šanci, když z malého vápna nikým neohrožován přestřelil prázdnou branku. Vzápětí hlavní rozhodčí ukončil utkání, ve kterém si Benfica připsala všechny tři body, které jsou ceněny zlatem. Neboť se díky tomuto bodovému zisku posunula průběžnou tabulkou vzhůru do míst, kde si přeje být. Přesně jak říká trenér Standa Petr: „Klidný střed tabulky“

Branky: 3. a 83. Lašan Jiří, 31. Císař Petr, 64. Šmach Jan – 50. Plaček Michal, 80. a 87. Vyskočil Roman

Rozhodčí: Svoboda Patrik – Juříček Pavel, Šíma Nikola

ŽK: 1:2

Sestava: Šebesta – Kubát (48. Kubala), Novák, Gregor, Lašan – Šmach (76. Kříž M.), Vrátil, Novotný, Lupač– Císař (59. Vondrák), Herkner (K)