Celtic zůstává na dostřel

Celtic zůstává na dostřel

TJ Sokol Plačkov B – TJ Slavoj Eurotech Třešť C

1 : 2 (1 : 2)

Po čtvrté v sezóně vyjížděli zkušení hráči třešťského Celticu o uplynulém víkendu ke svému soutěžnímu utkání na hřiště soupeře. V rámci 7. kola IV. třídy Pelhřimovska zavítali v neděli 30. září 2018 na hřiště Plačkova. Vesnice nacházející se 3 kilometry jihovýchodně od Humpolce má méně než 200 obyvatel, přesto zde mají dva fotbalové týmy mužů. A právě proti jejich B-týmu nastoupili v neděli třešťští matadoři.

Vstup do utkání byl od hráčů Slavoje velmi vlažný, naopak někteří mládí hráči Plačkova do něho vlétli a hned ze začátku dělali obraně hostí problémy.  Relativně snadno se dostávali až na dostřel branky, ale jejich zakončení bylo mizerné. Přesto první vážnější příležitost domácích skončila ve 14. minutě vedoucí brankou. Centr záložníka Plačkova tečoval Brázda těsně před brankářem Vondruškou, jenž ač dorostenec zaskakoval v bráně za jedničku Celticu Jindřicha. Inkasovaný gól jako by nakopl hráče Celticu a ti začali kombinovat přesně tak, jak jsme od nich zvyklí. Chvílemi až chodící fotbal ovšem přinášel ovoce. Celtic se dostal do několika nebezpečných zakončení, ale ani jedno z nich v brance neskončilo. To se podařilo až ve 28. minutě,kdy si na krásný pas Besedy naběhl Mikeš a uklidil míč přesně k tyči. Fotbalisté Slavoje se dál tlačili do zakončení a svému soupeři půjčovali míč pouze sporadicky. Když už se blížila poločasová přestávka, posunul Mikeš míč do středu hřiště „Žalymu“. Martin Kubů, jak se tento hráč správně jmenuje, obešel protihráče a střelou k tyči z bezmála 30-ti metrů poslal Slavoj do vedení. Do kabin tak odcházeli spokojenější hosté.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu, v jakém ten první skončil. Hráči Slavoje kombinovali a v klidu drželi míč na svých kopačkách. Jedinou změnou bylo to , že už se tolik nedostávali do nebezpečných zakončení. Z pohledu diváků to spíše připomínalo bago na tréninku, než zápas dvou týmů. To se změnilo až kolem 70. minuty. Domácí hráči začali dělat problémy, lépe napadali a hnali se za vyrovnáním. Několika dobrými zákroky podržel svůj tým brankář či hráč dorostu Vondruška, který mnohdy i s notnou dávkou štěstí zlikvidoval všechny nebezpečné příležitosti domácích. Když pak v poslední desetiminutovce zahodili své šance i hráči Celticu, mohli se jeho hráči po závěrečném hvizdu rozhodčího radovat z hubeného vítězství, jehož základ položili v závěru prvního poločasu. Do Třeště si tak odvážejí 3 body, díky nimž zůstávají v soutěži na dostřel medailovým pozicím.

Branky: 14. Brázda Jan – 28. Mikeš Lubomír, 40. Kubů Martin

Rozhodčí: Večeřa Ivo

ŽK: 2:1

Sestava: Vondruška – Rod L., Maryška, Jelínek M., Veselý T. – Kubů, Beseda, Hochman, Mikeš – Janák, Novák Jaroslav – střídali hokejově: Bartušek R., Svoboda F., Kříž Jiří