Po změně stran dokonali obrat

Po změně stran dokonali obrat

TJ Slovan Kamenice nad Lipou – TJ Slavoj Eurotech Třešť/SK Kostelec

3 : 2 (2 : 2)

O posledním záříjovém víkendu zajížděli starší žáci Slavoje k dalšímu utkání I. třídy Kraje Vysočina na hřiště do Kamenice nad Lipou. Přívlastek starší je trošku přehnaný, neboť k utkání nakonec odcestovala pouze šestice starších žáků. Zbývajících pět míst v základní sestavě a dvojici střídajících hráčů tvořili žáci mladší.

Přesto to byli hosté, kdo v úvodu utkání diktoval tempo hry. Na dlouhou dobu se zabydleli na útočné polovině a tlačili se do pokutového území domácího Slovanu. Při jednom takovém průniku byl při své klasické otočce podražen Ondra Pátek a hlavní rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil nejzkušenější z hráčů na hřišti Kurt Krafka a přesnou střelou poslal hostující celek do vedení. O tři minuty později prošel do vápna Slovanu Martin Prášil, proklouzl mezi obránci a střelou na přední tyč přidal druhou branku v síti gólmana Slovanu. Vzápětí se kopala penalta i na druhé straně. Také kapitán domácích Dedera se nemýlil a snížil na rozdíl jediné branky. Kontaktní gól starší žáky Slovanu nakopl a ti se hnali za vyrovnáním. To se jim povedlo pár minut před poločasovou přestávkou. Odražený míč po rohovém kopu si našel Chvála a přízemní střelou na zadní tyč nedal Kousalovi šanci.

Po změně stran šla úroveň hry postupně dolů a především na mladičkých hráčích hostujícího Slavoje byla citelně znát únava. Množili se nepřesné přihrávky a chyběl větší pohyb bez míče. Domácí fotbalisté se sice více snažili dostat na dostřel Kousalovy branky, ale rovněž oni se potýkali s nepřesnostmi v útočné fázi. Hra se tak většinou odehrávala ve středu hřiště a ani jeden z celků si nevytvořil brankovou příležitost. Utkání tak směřovalo k dělbě bodů. Čtvrthodinku před koncem vystihl domácí Novák malou domů Honzy Širokého a před vybíhajícím Danem Kousalem píchl míč do branky 3:2. Trenér hostí Jiří Gregor poté přeskupil řady a hráči Slavoje vrhli všechny své síly na vyrovnání. Závěrečné minuty utkání se tak odehrály převážně před domácí brankou, ale ani stopéru Kurtu Krafkovi, jenž byl tou dobou již na hrotu útoku, se vyrovnat nepodařilo. 

Trenér Jiří Gregor k utkání:

„Dneska mě především mrzí ohromná neúčast našich hráčů. V podstatě nám scházelo 9 hráčů, jenž víceméně pravidelně nastupují. Přesto jsme šli do vedení, domácí ale brzy srovnali krok i skóre, když dokázali potrestat naše chyby. Pochválil bych Vojtu Jelínka, který, ač věkově mladší žák, patřil k nejlepším na hřišti. A dále pak trojici mladíčků ročníku 2007, kteří nám pomohli. I díky nim jsme do poslední chvíle sahali po bodovém zisku“

Branky: 20. Dedera Lukáš, 30. Chvála Matyáš, 56. Novák Vojtěch – 15. Krafka Kurt, 18. Prášil Martin

Rozhodčí: Burza Milan

Sestava: Kousal Daniel – Jahoda Daniel, Krafka Kurt, Široký Jan, Němeček Jakub – Jelínek Vojtěch, Pátek Ondřej, Prášil Martin, Zamastil Ondřej – Daněk Filip, Komín Jakub – střídali: Košťál Filip a Franta Tobiáš