Kurťa byl snad u všeho

Kurťa byl snad u všeho

TJ Slavoj Eurotech Třešť/SK Kostelec – FK Česká Bělá/TJ Sokol Pohled

11 : 0 (4 : 0)

Starší žáci Slavoje v předchozích dvou soutěžních utkáních dokázali zvítězit a na této vlně se chtěli vézt i tuto neděli 23. září 2018, kdy na domácí půdě přivítali společné mužstvo České Bělé a Pohledu. V sestavě jim sice chyběl Lukáš Kříž, ale vůbec poprvé se v ní objevila Eliška Zamastilová, která v úvodu sezony nehrála kvůli nemoci. Hosté z České Bělé/Pohledu se zatím krčí u dna tabulky, a tak byli domácí mírnými favority.

Po úvodním vzájemném oťukávání, tuto roli začali naplňovat v 10. minutě. Dlouhý odkop gólmana Filipa Daňka propadl až za hostující obranu, kam si pro něj doběhl Kurt Krafka a s přehledem přehodil vyběhnutého brankáře hostí. O minutu později to byl znovu Kurt Krafka , kdo se po pravém křídle řítil na branku soupeře. Tentokrát ale poslal centr do pokutového území, kde si míč našel Ondřej Zamastil a ten prostřelil Křípala v brance Bělé podruhé. Uběhli pouhé dvě minuty, když domácí zahrávali rohový kop. Na centrovaný míč si naskočil Kurt Krafka a jeho pokus hlavou vytlačil bránící hráč mimo tři tyče rukou. Následoval pokutový kop, který Kurt Krafka bezpečně proměnil. Po dvaceti minutách hry vyhrál ve středu hřiště vzdušný souboj Jakub Němeček, odražený míč sklepl Honza Široký na Ondru Pátka, který krásnou střelou pod břevno rozjásal domácí příznivce počtvrté.

Hned v úvodu druhé půle poslal Kurt Krafka do samostatného úniku Vojtu Jiráka. Vojta míč zatáhl až k pokutovému území a střelou na zadní tyč se i on zapsal mezi střelce tohoto utkání. O pět minut později předvedli pěknou kombinační akci Vojta Jirák a Ondřej Zamastil, kterou prvně jmenovaný zakončil střelou do prázdné branky. Vzápětí si do vlastní sítě srazil hostující obránce centrovaný míč Kurta Krafky a na světelné tabuli svítilo 7:0. Do odevzdané obrany hostí se dál valil útok za útokem. Už na 8:0 zvyšoval v 54. minutě opět Kurt Krafka. Po hodině hry se po přesné přihrávce Martina Prášila podruhé v utkání prosadil Ondřej Zamastil a hned vzápětí skóre zakulatil opět Kurt Krafka. Fanoušci domácích z řad rodičů hned nezapomněli připomenout nepsané pravidlo, že kdo dá desátou branku platí sud (v tomto případě nejspíš limonády) 😆 . Ani to však nebylo z pohledu domácích vše. Konečnou podobu výsledku dal dvě minuty před koncem z dorážky po akci Kurta Krafky David Šťastný.

Několik momentek z tohoto utkání od Gábiny Široké najdete zde.

Branky: 10., 14.(p.k.), 54 a 61. Krafka Kurt (pen.), 11. a 60. Zamastil Ondřej, 39. a 44. Jirák Vojtěch, 23. Pátek Ondřej, 47. Pokorný Lukáš (vl.) a 68. Šťastný David

Rozhodčí: Krondráf Jan

Sestava: Daněk Filip – Zástěrová Kateřina, Jirák Vojtěch, Novotný Adam, Němeček Jakub – Široký Jan, Pátek Ondřej, Prášil Martin, Zamastil Ondřej – Šťastný David, Krafka Kurt – střídali: Zamastilová Eliška, Cína Martin, Štěpánek Martin a Jahoda Daniel