Vydřený bod

Vydřený bod

TJ Slavoj Eurotech Třešť – TJ Sokol Bedřichov

1 : 1 (1 : 1)

V sobotu 22. září 2018 přivítali naši dorostenci v rámci 6. kola Krajského přeboru dorostu na domácím hřišti celek Bedřichova, který se před tímto kolem nacházel na děleném prvním místě průběžné tabulky soutěže. Vzhledem k veliké marodce, několika zraněním i odchodům několika spoluhráčů, bylo ze soupisky, která čítá 20 jmen, na zápas naplno připravena pouze jedenáctka hráčů. Teda 12 pokud počítáme Adama Bečicu, který se pokusil uspíšit svůj návrat po zranění. Dorostu tedy vypomohli starší žáci Martin Prášil a Kurt Krafka.

Od úvodních minut se ukázalo, že Bedřichov není tak nehratelný soupeř, jak se někteří hráči Slavoje obávali. Hrál se vyrovnaný fotbal bez větších brankových příležitostí na obou stranách. Tu první měli hosté, a jak jinak než po standardní situaci. Míč při rohovém kopu ve vzduchu zastavil vítr a Diviš, kterého na zadní tyči domácí neuhlídali, jej uklidil za Pokorného záda. Slavoji sice trvalo pár minutek, než se oklepal, ale byl to právě on, kdo se poté tlačil za vyrovnáním. Nejprve jim několik rohů nevyšlo, ale nakonec se i oni dočkali. Odražený míč si našel Vojta Jonák, zavřel oči a střelou, jenž zapadla za háčky propálil hradbu těl před sebou. To s hosty mírně zacloumalo a domácí dostalo do sedla. Ti začali pevně dřímat otěže utkání a vytvořili si hned několik více-než slibných pokusů. Jmenovitě byli nejblíže brance Jiří Kříž, jenž tečoval hlavou centr Tomáše Fencíka, a Luboš Hartl, který se z rohu pokusil o akrobatické zakončení nůžkami. Oba pokusy však lapil strážce hostující svatyně Fukal, ačkoli to nebyli vůbec jednoduché zákroky. Na druhé straně dokázal Slavoj s notnou dávkou štěstí ubránit všechny rychlé úniky Sokola i nebezpečné standardky, a tak se do kabin odcházelo za nerozhodného stavu. V kabině Slavoje už na své spoluhráče čekal Adam Bečica, kterému se po 20. minutách na hřišti, po jednom ze soubojů, ozvalo zraněné koleno a musel střídat.

Druhá půle přinesla rozdílný pohled na hru. Slavoj se sice snažil podnikat konstruktivní hrou výpady na polovinu soupeře. Ale díky vlastním nepřesnostem v mezihře, či koncové fázi, nedokázal branku Bedřichova snad ani jednou ohrozit. Zato hosté začínali mít s přibývajícím časem stále více navrch. Na bránu Adama Pokorného se z pravé, či levé strany valil jeden útok za druhým. Domácí obránci, nestíhali hosty dostupovat, nezvládali je odcouvat, natož jim vypíchnout míč. Směrem dopředu se hráči Slavoje trápili, na útočné polovině se příliš dlouho nezdrželi, a tak byli nucení se stále častěji bránit. Mnohokrát jim v této situaci pomohl brankář Pokorný, či snaha hráčů hostujícího Sokola řešit vše individuálně. Nejvíce se domácí hráči i příznivci zapotili okolo 70. minuty. To totiž Slavoj během dvou útoků nejprve zachránilo břevno a hned poté, když už kapituloval i Adam Pokorný, odkopl míč z brankové čáry Jiří Kříž. Po týden staré porážce s v té době poslední Chotěboří, tentokrát Slavoj vydřel proti týmu z opačného pólu tabulky bod. Velký dík také patří Martinu Prášilovi a Kurtu Krafkovi, kteří, ač žáci, svým starším spoluhráčům pomohli a ukázali, že se na hřišti neztratí.

Branky: 24. Jonák Vojtěch – 6. Diviš Roman

Rozhodčí: Hanzl Daniel

ŽK: 1:1

Sestava: Pokorný – Kříž M., Bečica (21. Topinka F. [70. Krafka]), Doležal, Vondruška (84. Prášil) – Topinka P., Kříž J., Fencík, Veverka, Jonák – Hartl