Takový návrat si nepředstavoval

Takový návrat si nepředstavoval

TJ Slavoj Eurotech Třešť – AFC Humpolec B

0 : 4 (0 : 2)

Před týdnem A-tým mužů Slavoje poprvé v sezóně ztratil všechny tři body. Stalo se tak na hřišti v Kamenici nad Lipou a ani tentokrát je nečekal lehký soupeř. V neděli 16. září 2018 totiž od 16:00 hod. přivítali na domácí půdě juniorku divizního Humpolce. V sestavě Slavoje opět chybělo několik hráčů. Zranění Gutwald, Kříž či Marek Novotný. Chyběl rovněž Ivan a také Herkner, který to sice po zranění zkusil v sobotu za Béčko, ale o půlce musel odstoupit. Na druhou stranu se hned od začátku na hřišti v modrobílém dresu objevila jedna staronová tvář. Z divizního Jindřichova Hradce se vrátil Martin Mareš, jenž se v minulé sezóně zranil a po návratu už v jindřichohradeckém dresu nedostával tolik příležitostí. 

V úvodní desetiminutovce domácí na svého soupeře vlétli a vytvořili si několik slibných brankových příležitostí. Bohužel ani jedna z nich brankou neskončila, což se ve zbytku utkání ukázalo jako rozhodující. Ve 13. minutě převzal na půlící čáře míč hostující Žatečka a nikým neatakován s ním došel středem hřiště až k šestnáctce domácích a pohodlně umístěnou střelou k tyči poslal humpolecké do vedení. Inkasovaná branka hráče Slavoje notně zaskočila. Na jejich kopačky se vkradla nervozita a otěže zápasu přenechali hostujícímu celku. Ti po půlhodině hry po pěkné kombinační akci na jeden dotek zvýšili Kratochvílem na rozdíl dvou branek. Do kabin tak odházeli spokojenější fotbalisté Humpolce.

Když se hned v úvodu druhého poločasu podruhé v utkání prosadil Kratochvíl, bylo o vítězi prakticky rozhodnuto. Domácím hráčům sice nejde upřít snaha s vývojem duelu ještě něco udělat, ale nebylo jim přáno. Po hodině hry navíc po nedorozumění v obraně inkasovali počtvrté. Luxusní náskok hostující hráče uspokojil a nechávali domácí, aby také něco ze svého umu předvedli. Po nebezpečném centru do pokutového území Humpolce se k hlavičce dostal Tausch, ale mířil mimo tři tyče. O trochu lépe se čtvrthodiny před koncem vedlo Krejčímu po kombinaci s Pavlem Svobodou. I jeho střelecký pokus však dokázal gólman hostí zpacifikovat ve svých rukavicích. Po hříchu to z pohledu domácích bylo vše, a tak podruhé za sebou nedokázali vstřelit branku a všechny body přenechali soupeři.

trenér František Cvach k utkání:

„Dnešní soupeř byl pro nás velká neznámá. Přesto nám bylo jasné, že budou rychlí a důrazní. My jsme chtěli hrát svojí hru, ale to nám hosté dovolili pouze deset minut. Poté jsme lacino inkasovali a naše hra se rozpadla jak domeček z karet. Přestalo se nám dařit směrem dopředu a v obraně jsme dělali chyby, které dobře hrající soupeř potrestal a zaslouženě si odvezl všechny body. My teď musíme v týdnu zmobilizovat síly a zapracovat na psychice, abychom v neděli úspěšně zvládli velké derby s Telčí, jenž je na tom ještě hůře než my.“

Několik fotomomentek z tohoto utkání od Jardy Pokorného najdete zde.

Branky: 29. a 52. Kratochvíl Martin, 13. Žatečka Jakub, 59. Beránek Adam 

Rozhodčí: Nápravník Jan – Šimek Milan, Kříž Jan

ŽK: 2:3

Sestava: Kousal (71. Pokorný) – Tausch, Svoboda J., Kubát (46. Veselý)- Novotný J. (61. Kříž Jiří), Doležal – Krejčí, Mareš, Nechvátal – Svoboda P., Kantor (65. Kubala)