Poprvé bez vstřelené branky a bez bodu

Poprvé bez vstřelené branky a bez bodu

TJ Slovan Kamenice nad Lipou – TJ Slavoj Eurotech Třešť

2 : 0 (0 : 0)

Teprve podruhé v sezóně vyjížděl A-tým mužů Slavoje k utkání na hřiště soupeře. V rámci 5. kola I.A třídy Kraje Vysočina skupina A se jeho hráči představili v Kamenici nad Lipou, kde se jim dlouhodobě nedaří. A to ne jen jim. V minulé sezoně Slovan na domácí půdě vyhrál 11 ze 13 utkání. Třešťští fotbalisté si odsud před více než rokem odvezli porážku 1:4. Bylo to hned ve druhém kole 12. srpna 2017 (psali jsme zde) a ani tentokrát je nečekalo nic lehkého.

Hráči domácího Slovanu vlétli do utkání jako uragán a na dlouhou dobu hosty zatlačili do vlastní šestnáctky. Postupně si vytvořili řadu nadějných brankových příležitostí, ale při zakončení byli nepřesní či málo důrazní. Kousal, jenž se do branky Slavoje vrátil po jednozápasové pauze, jejich nepříliš prudké střelecké pokusy mířící do středu branky skryl ve své náruči. Že musí myslet i na obranu ukázali hosté domácím ve 27. minutě. Marek Novotný našel křížným pasem na pravém křídle Pavla Svobodu. Ten míč zatáhl do pokutového území a nabil pod sebe na nabíhajícího Ivana. Jeho tvrdá střela z první však o pár decimetrů minula svatyni Slovanu. V závěru první půle ještě několikrát zahrozili domácí, ale do kabin hráči odcházeli za bezbrankového stavu.

Druhý poločas otevřela tvrdá střela domácího hráče, kterou dokázal Kousal vyrazit jen před sebe, dorážka útočníka Slovanu naštěstí mířila vysoko nad jeho branku. Za hosty kontroval Nechvátal, ale ani jeho průnik od středu hřiště změnu skóre nepřinesl. O pár minut později se dostal do zakončení po individuální akci Pavel Svoboda, ale rovněž s jeho střelou si Mifka poradil. Po více než hodině hry zahrávali domácí rohový kop, který dokázala obrana Slavoje odvrátit do bezpečí. Záložník Slovanu, jenž byl u odraženého míče jako první, jej pohotově vrátil za vybíhající obranu hostí, kam si naběhl Houser a poslal domácí celek do vedení. V závěrečné čtvrthodince trenér hostí Cvach zamíchal se sestavou a hráči Slavoje, ve snaze získat alespoň bod, vrhli všechny síly do útoku. Tento risk tížený bod nepřinesl, naopak pět minut před koncem, po rychlém protiútoku, kapitulovali podruhé.

trenér František Cvach k utkání:

„Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání, neboť Slovan je, obzvláště na domácí půdě, hodně nebezpečný. První poločas byl z naší strany špatný, po změně stran už se hra zlepšila. Bohužel je znát, že nám chybí někteří útoční hráči, a jiní tak nastupují na pro ně nezvyklých postech. Rozhodně bych ale dnes pochválil Doležela, kterého jsme vytáhli z Béčka, a který dnes, stejně jako před týdnem, patřil na hřišti k nejlepším v modrobílém dresu. Dnes jsme sice nebodovali, ale nic se neděje. Získávat body musíme především doma.“

Branky: 68. Houser Jiří, 85. Zahradník Tomáš

Rozhodčí: Bílek Zdeněk – Beneš Jiří, Zadina Petr

DFA: Vaněk Luboš

ŽK: 2:1

Sestava: Kousal – Veselý (82. Kříž Jiří), Svoboda J., Kubát – Novotný M., Doležal – Tausch, Krejčí, Ivan (78. Hartl) – Nechvátal, Svoboda P.