Takový výprask nepamatují

Takový výprask nepamatují

TJ Nová Cerekev – TJ Slavoj Eurotech Třešť C

7 : 0 (2 : 0)

Ve 3. kole IV. třídy Pelhřimovska se třešťský Celtic představil na hřišti v Nové Cerekvi, tedy na hřišti týmu, jenž v uplynulé sezóně do posledního kola bojoval o postup. Ten mu nakonec utekl o jediný bod, neboť rezerva Košetic v závěrečném kole porazila na domácí půdě právě třešťské matadory a postoupila do III. třídy na úkor Nové Cerekve. Také do letošního ročníku vstoupili cerekevští s těmi nejvyššími ambicemi a dokázali to i v duelu s Celticem.

Domácí začali velkým náporem a Jindřicha v brance Slavoje doslova zasypali střeleckými pokusy. Gólman hostí odolával až do 13. minuty, kdy nedosáhl na střelu Kubánka 1:0. Hráči Celticu se na útočnou polovinu dostávali jen sporadicky a do zakončení už téměř vůbec. Za zmínku stojí snad jen „malá domů“, kterou svou slabší levou nohou vyslal na domácího strážce svatyně František Svoboda. To cerekevští byli i nadále hodně aktivní, ale doslova se předháněli v zahazování brankových příležitostí, či dávali vyniknout brankáři Jindřichovi. Do poločasové přestávky pustil za svá záda už pouze jediný míč. Po rohovém kopu Nové Cerekve se na zadní tyči se štěstím prosadil Zika. Do kabin tak oba celky odcházeli za stavu 2:0.

Po změně stran hosté zamíchali se sestavou a výsledkem bylo několik náznaků příležitostí. Své šance však nevyužili Janák, Mikeš ani Jarda Novák. Otřepané nedáš-dostaneš se potvrdilo v 53. minutě, kdy domácí z rychlého protiútoku zvýšili vedení na rozdíl tří branek. Trefil se opět Kubánek, jenž následně po hodině hry završil hattrick. Hráči Celticu už nedokázali na tyto branky odpovědět a utkání více méně dohrávali. Naopak domácí si zbytek zápasu užívali a postupně přidali další tři branky.  Skóre se tak zastavilo až na konečných 7:0. Takto vysokou porážku nezažil Celtic za celou dobu svého působení v IV. třídě Pelhřimovska, kde působí od sezóny 2010/2011 (9. sezónu). Naposledy tak takto vysokou porážku okusili v sezóně 2009/2010, kdy se účastnili III. třídy Jihlavska. To když jim 7 branek nastřílela rezerva odvěkého rivala z Telče a dokonce 8 pak rezerva Kněžic. 

Branky: 13., 53. a 60. Kubánek Miroslav, 25. Zíka Kamil, 77. Sochor Michal, 81. Vodička Tomáš, 87. Venkrbec Petr

Rozhodčí: Pekař Miloslav

ŽK: bez karet

Sestava: Jindřich – Gregor, Maryška, Bartušek S., Nechvátal – Svoboda F., Hochman, Kubů, Mikeš – Bartušek R., Janák – střídali hokejově: Veselý T., Vašek, Novák Jaroslav